Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Kerels zetten vlot Mechelen opzij

Matchreport

Na de 15 goals uit de voorbije 4 thuismatchen viel weinig verandering in de basiself te verwachten. En dat bleek ook, enkel de gisteren op training uitgevallen Idir Ouali werd in de startelf vervangen door Stijn De Smet. Op de bank zat Youcef Attal na een lange tijd out terug fit.

Wedstrijd al snel gespeeld

Mechelen stak de neus het eerst aan het venster met een voorzichtig schotje van Kawaya maar bij de eerste echte thuisaanval stond de 1-0 al op het bord. Kumordzi verlengde een corner van Chevalier tot aan de verste paal waar Perbet kon binnen koppen. Na acht minuten stonden de Kerels al op voorsprong. De roodwitten bleven naar voor stormen geregisseerd door alweer een uitstekende Van der Bruggen en het was geen toeval dat het tweede doelpunt er snel kwam. Chevalier besloot om eens aan te leggen vanop 20 meter en met een schitterende boogbal verschalkte hij Coosemans : 2-0. KV Mechelen kon daar maar weinig tegenover stellen of het moest een vrijschop van Kawaya zijn die enkele meters naast ging. Net voor de rust belandde een poging van Ajagun in de handen van Coosemans. 2-0 bij de rust.

Overbodige tweede periode

De tweede helft kende een rustig begin waarbij de Kerels het initiatief lieten aan Mechelen. Als bij toeval haast viel een verloren bal richting kruising maar Kaminski was bij de pinken en voorkwam erger. Het tempo verdween wat uit de wedstrijd en coach De Boeck bracht Jovanovic voor De Smet en Azouni voor Ajagun. De partij kabbelde wat naar zijn eind en veel gebeurde er niet meer in deze overbodige tweede periode. Zo wonnen de Kerels hun vijfde opeenvolgende thuismatch, bekerwedstrijden inbegrepen.

Komende zaterdag trekken de Kerels naar RC Genk, tegelijk ook onze tegenstander in de halve finales van de beker.

KVK speelde met Kaminski, Kumordzi, Makarenko, Kagelmacher, Rougeaux, De Smet (57’ Stojanovic), Ajagun (70’ Azouni), Chevalier, Van der Bruggen, D’Haene en Perbet (83’ Attal)
Wisselspelers: Bruzzese, Kovacevic, Stojanovic, Budkivksyi, Azouni, Attal en Van Loo

KV Mechelen speelde met Coosemans, Paulussen, El Messaoudi, De Witte, Pedersen (46’ Ganvoula), Rits, Cocalic, Cobbaut, Bandé, Kawaya (63’ Kolovos) en Claes (79’ Drazic)
Wisselspelers: Moris, Tomecak, Kolovos, Swolfs, Van Cleemput, Smolders, Ganvoula, Filipovic en Drazic

Goals: 8’ Perbet (1-0), 21’ Chevalier (2-0)
Geel: De Smet, Stojanovic
Toeschouwers: 6903

Teddy scoorde een wereldgoal

KV Kortrijk - KV Mechelen anders bekeken