Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Kerels zetten nu ook Waasland-Beveren opzij : 2-1

Matchreport

De Kerels konden dit weekend al zekerheid krijgen over de eindwinst in hun PO2-poule maar dan moesten ze zelf winnen en rekenen op puntenverlies van Cercle Brugge en Zulte Waregem. Coach Vanderhaeghe begon met Stojanovic in de basis, ook Kumordzi startte aan de partij. Golubovic verhuisde naar de bank. De Kerels scoorden in hun PO-wedstrijden al liefst 15 keer.

KVK toonde al meteen erg aanvallende intenties en drukten hun tegenstander snel achteruit. Rougeaux mocht oprukken maar zijn goeie voorzet werd net niet door Stojanovic verlengd. Ook Rolland schudde een heerlijke assist uit zijn schoenen maar de trap van Chevalier, erg bedrijvig in de beginfase, die volgde was te zwak om Debaty te verontrusten. Enkel via Bizimana en Andrijasevic konden de bezoekers even hun neus aan het venster steken. Voor de rest kregen we eenrichtingsvoetbal. Dat zorgde eerst nog voor een kopbal van Kagelmacher die naast verzeilde en uiteindelijk ook voor de oververdiende 1-0. Het was opnieuw Avenatti die scoorde (zesde goal in zeven wedstrijden!) dit keer na een overheerlijke assist van D’Haene.

Kristof ging kort daarop van de hemel naar de hel toen hij een schot van Ampomah dat terugkaatste op de paal ongelukkig in eigen doel verwerkte : 1-1. De rood-witten lieten het niet aan hun hart komen en kwamen al snel terug op voorsprong, dit keer met een werelddoelpunt. Een verre center van Chevalier werd overhoeks binnengekopt door Avenatti en de 2-1 stond op het bord. De pletwals bleef duren, Chevalier trapte op de Beverse keeper, een nieuwe kopbal van Avenatti belandde naast. In de slotfase van de eerste periode schudde Chevalier nog eens een solo uit zijn voeten maar Debaty verslaan zat er deze keer niet in.

De tweede helft was van een mindere makelij al behielden de Kerels het overwicht in het balbezit. Een poging van Lepoint werd door Debaty uit de hoek gehaald, Chevalier kreeg een reuzekans maar de bal die buiten het bereik van Debaty werd getrapt belandde op de paal. Teddy zorgde net voor minuut 70 ook voor een prima assist voor Koita maar Aboubakar kwam net een voetje te kort om een derde goal te scoren. De wedstrijd leek aan het doodbloeden maar Chevalier bracht toch nog eens wat leven in de brouwerij door goed naar de hoek te trappen op een kwartier voor het eind maar de bezoekende goalie was alert. Onze doelman moest dan weer een erg goeie save uit zijn mouwen schudden bij een goeie poging van Ampomah. Bruzzese hield even daarna ook Boljevic van een gemaakte goal, Forte kon oog in oog met Sebastien de gelijkmaker ook al niet op het bord zetten en zo versloeg KV Kortrijk Waasland-Beveren met 2-1!.

KVK won zo zes van zijn zeven wedstrijden in PO2 en maakt volgende week de verplaatsing naar de buren van Zulte Waregem.

DIGEST

KVK speelde met Bruzzese, Kagelmacher, Rougeaux, Chevalier (90' Azouni), Van der Bruggen, Stojanovic (40’ Koita), Lepoint (85’ Charisis), Rolland, Kumordzi, Avenatti, D’Haene
Bank: Pereira, Azouni, Hines-Ike, Charisis, Batsula, Ezekiel, Koita

Waasland-Beveren speelde met Debaty, Boljevic, Lulic, Bizimana, Caufriez, Foulon, Ampomah, Andrijasevic (75’ Vanzo), Milosevic (70’ Forte), Schryvers Bank: Roef, Swolfs, Forte, Moren, Massop, Keita, Badibanga, Vanzo

Goals: 22’ Avenatti (1-0), 26’ D’Haene (own) (1-1), 31’ Avenatti (2-1)
Geel: Caufriez
Toeschouwers: 4006

Chevalier zorgde voor de assist voor Avenatti's tweede goal

KV Kortrijk - Waasland-Beveren 2-1