Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Kerels winnen in slotminuut in Genk

Nieuws

Coach De Boeck zou normaal starten met de elf die Mechelen klopten, maar tijdens de opwarming viel Ajagun uit. Hij werd vervangen door Stojanovic. Kumordzi, jarenlang bij Genk, speelde tegen zijn ex-ploeg. Ook T3 Vrancken heeft een Genks verleden.

Owngoal zet KVK op weg

Voor de thuisploeg was het de eerste wedstrijd onder zijn nieuwe coach Clement, maar het waren de Kortrijkzanen die vroeg op voorsprong kwamen. Chevalier stuurde een diepe bal die uiteindelijk Perbet bereikte. Oog in oog met doelman Vukovic buffelde hij de bal, met behulp van Brabec, in doel. De owngoal betekende de vroege 0-1 voor de Kerels. Die hielden de voorsprong probleemloos vast. Vol vertrouwen stonden ze gedisciplineerd te voetballen en als Genk toch eens kwam konden ze rekenen op een secure Kaminski, bij voorbeeld op een poging van Ingvartsen na een vrije trap van Malinovskyi. Een kopbal van Schrijvers ging naast en ook een poging van Ingvartsen ging niet binnen het doelkader. De spits van Genk vond ook nog eens een uitstekende Kaminski op zijn weg en dus bleef de 0-1 op het bord staan bij het rustsignaal.

KVK scoort winninggoal in slotseconde

De druk van de thuisploeg nam toe en de Deen Marcus Ingvartsen zette na 5 minuten in de tweede periode een strafschop om : 1-1. Tien minuten later moest de thuisploeg echter met tien man verder na een tweede geel karton voor Aidoo. De Kerels buitten dat numerieke overwicht snel uit toen Chevalier overhoeks binnenschoot : 1-2. Genk bleef drukken en zag zijn aanvallend spel beloond met een fraai schot van Buffel dat tien minuten voor tijd de 2-2 op het bord zette. De Limburgers bleven drukken en Kaminski hield Zhegrova van de 3-2. Die vijfde goal viel toch nog en wel aan de kant van de Kerels toen D’haene strak voorzette vanop links en Chevalier de bal perfect voorbij Vukovic werkte in de 94ste minuut : 2-3! Voor Teddy al de 9de goal van het seizoen!

De tweede uitzege van het seizoen zorgt ervoor dat KVK nu oprukt naar de 11de plaats in de klassering. Het heeft nu 23 punten, dat zijn er al 10 meer dan rode lantaarn Eupen. Misschien kan KVK nog steeds naar boven lonken. De kloof met het nummer 6 Sint-Truiden bedraagt immers ‘maar’ zes punten. Komende woensdag ontvangen de Kerels Standard. Hannes Van der Bruggen en Lucas Rougeaux zijn voor die match geschorst.

RC Genk speelde met Vukovic, Khammas, Aidoo, Colley, Brabec, Zhegrova, Buffel, Schrijvers (52’ Karelis), Malinovskyi, Pozuelo en Ingvartsen (67’ Maehle)
Bank: Nastic, Wouters, Karelis, Lambrix, Sebak, Benson, Jacjers, Maehle en Zebli

KVK speelde met Kaminski, Rougeaux, Kumordzi, Kagelmacher, D'Haene, Chevalier, Makarenko, Stojanovic, De Smet (66’ Ouali), Perbet (88’ Verboom) en Van der Bruggen (80’ Azouni)
Bank: Bruzzese, Kovacevic, Budkivskyi, Azouni, Verboom, Attal, Ouali

Goals: 11’ Brabec (own) (0-1), 53' Ingvartsen (1-1), 67' Chevalier (1-2), 82' Buffel (2-2) en 90+4' Chevalier (2-3)
Gele kaarten: Makarenko, Perbet, Van der Bruggen, Kumordzi, Kagelmacher
Rode kaarten: Aidoo (2x geel)

KRC Genk - KV Kortrijk 2-3