Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Kerels winnen overtuigend in Moeskroen

Matchreport

Na de nederlaag in Oostende wijzigde coach Glen De Boeck het elftal op één positie. Abdul Ajagun verdween naar de bank en Stijn De Smet kwam in het team. De Kerels werden aangemoedigd door een grote schare KVK-fans.

Goeie kansen in 1ste periode

De match kende een lange studieronde met de thuisploeg die het initiatief nam. Kaminski had weinig moeite met een bal van Olinga, maar voor de rest duurde de studieronde toch vrij lang. Op het kwartier schoot Perbet in de vlucht hoog over de kooi van Bailly. Een goeie kans voor de Kerels was er voor topschutter Chevalier maar zijn knal werd door de Moeskroense goalie gepakt. Net voor het halfuur schoot De Smet een vrijschop hard naast. Perbet kreeg de beste kans van de match en kwam een voetje tekort om de strakke voorzet vanop rechts binnen te glijden. KVK voerde nu de forcing en Ouali kwam na een knappe solo alleen voor Bailly maar die weerde de poging af met de vuisten. De slotfase van de eerste helft was voor Moeskroen maar Diedhiou noch Bolingi konden scoren. 0-0 bij de rust.

Ouali maakt verschil met assist & goal

Moeskroen begon het best aan de tweede helft en dreigde snel via Olingi, maar al snel kregen de Kerels veldoverwicht en Perbet en Chevalier kregen reuzekansen maar de bal ging er toch niet in. In minuut 53 werd de ban dan toch gebroken met de vijfde competitietreffer van Perbet. Een voorzet van Chevalier werd door Bailly onvoldoende weggewerkt en Perbut trapte beheerst binnen: 0-1. Kort na zijn goal mocht Perbet gaan rusten en ook De Smet werd vervangen. De verse krachten heetten Lepoint en Azouni. Chevalier nam alle twijfels weg een kwartier voor tijd met zijn elfde (!) van het seizoen! Nauwelijks twee minuten later lukte Ouali, de man van de match, de 0-3 na een gave assist van Azouni en zo behaalden de Kerels een vlotte zege.

Door de zege rukt KVK op naar een voorlopige achtste plaats. Het blijft op drie punten van de zesde plaats die ingenomen wordt door STVV. Komende zaterdag ontvangen de Kerels hekkesluiter Eupen. De match wordt afgetrapt om 20u.

Moeskroen speelde met Bailly, De Medina, Olinga (56’ Rotariu), Bolingi, Mohamed, Awoniyi (82’ Debaisieux), Gulan, Diedhiou, Nkaka, Vojvoda en Van Durmen (59’ Govea)
Bank: Werner, Mezague, Govea, Huyghebaert, Debaisieux, Godeau en Rotariu

KVK speelde met Kaminski, Kumordzi, Makarenko, Kagelmacher, Rougeaux, De Smet (65’ Azouni), Chevalier, Van der Bruggen, Ouali (86’ Verboom), D’Haene en Perbet (65’ Lepoint)
Bank: Galens, Ajagun, Papazoglou, Stojanovic, Lepoint, Azouni en Attal

Goals: 53’ Perbet (0-1), 75’ Chevalier (0-2), 77’ Ouali (0-3)
Geel: De Smet, N’kaka, De Medina, Azouni
Toeschouwers: 3944

Excel Moeskroen - KV Kortrijk 0-3