Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Kerels winnen op Cercle met dank aan Van Der Bruggen

Matchreport

Na de thuisnederlaag tegen Union stonden de Kerels voor de opdracht punten te pakken op Cercle Brugge met het oog op de tweede plaats, die recht geeft op een stek in de finale van PO2. Coach Vanderhaeghe kon niet rekenen op de geblesseerden De Sart en Hines Ike en daardoor kwamen Kumordzi en Rolland in de ploeg. D’Haene keerde terug uit blessure.

Cercle, dat tweemaal na elkaar won, had een overwinning nodig om over de Kerels te springen, maar daar was weinig van te merken. De thuisploeg loerde vooral op de counter. Al snel in de partij had het al snel 0-1 kunnen staan: Stojanovic zette goed voor maar de vrijstaande Lepoint raakte de bal verkeerd en zijn poging belandde naast. Voor de rest kregen we weinig spektakel in een karig gevuld Jan Breydel. De lentezon zorgde voor een gezapig tempo dat wat te laag lag om te bekoren. Het balverlies hielp de amusementswaarde ook al niet omhoog.

Net voor halfweg ging Mercier met de aandacht lopen maar zijn scherpe vrijschop ging voorlangs. De ex-Kerel zette ook nog eens goed voor maar de kopbal van Bruno werd door Pereira gepakt. Even daarvoor was een gekruld schot van Stojanovic over gegaan. Jovan was ook bij de volgende kans van de Kerels betrokken, maar noch hij noch Avenatti probeerden bij een hoge bal te komen, maar kregen de bal niet binnen het doelkader. Kort voor de rust trapte Mercier nog een vrijschop naast. 0-0 bij de pauze.

De tweede helft was van een betere makelij waarbij de groen-zwarten vinnig begonnen en al snel een reuzekans versierden via Bongiovanni maar Pereira kwam goed tussen. Snel naar de overkant waar Chevalier een leuke pas van Avenatti in een schot omzette maar Teddy’s poging verzeilde over. De goeie start leverde plots ook goals op aan elke kant. Eerst kwam KVK 0-1 voor via de eerste goal van Van Der Bruggen ooit voor KVK nadat een voorzet van Chevalier niet goed was weggewerkt door de Cercle-defensie. Nauwelijks een minuut later was alles te herdoen toen Bongiovanni de gelijkmaker binnenschoot : 1-1. Lange tijd viel er niets te beleven tot Charisis Chevalier mooi vrijspeelde op rechts waarop Teddy een schitterende assist uit zijn schoenen toverde die door Van Der Bruggen opnieuw in een doelpunt werd omgezet : 1-2. De Kortrijkse overwinning kwam niet meer in gevaar, meer nog, via Koita had de 1-3 er nog in gezeten maar de pegel van Aboubakary belandde op de vuisten van Nardi.

Komende zaterdag maken de Kerels, die door de zege nu al vijf punten voorsprong hebben op Cercle, de korte verplaatsing naar Moeskroen. Aftrap op Le Canonnier om 20u.

DIGEST

Cercle speelde met Nardi, Gakpé, Palun, Bruno, Tormin (64’ Alioui), Mercier, Etienne, Lambot, Marega (82’ De Belder), Bongiovanni, Ueda
Bank: Van Damme, Taravel, De Belder, Alioui, Delacourt, Decostere, Vanhoutte

KVK speelde met Pereira, Kumordzi, Kagelmacher, Chevalier (85’ Batsula), Van der Bruggen, De Sart, Lepoint, Stojanovic (64’ Koita), Rolland (71’ Charisis), Golubovic, Avenatti
Bank: Bruzzese, Azouni, Rougeaux, Koita, Charisis, Batsula, Ezekiel

Goals: 54’ Van Der Bruggen (0-1), 55’ Bongiovanni (1-1), 76’ Van Der Bruggen (1-2)
Geel: Rolland, Lambot

D'Haene in actie tegen zijn ex-ploeg

Cercle Brugge - KV Kortrijk 1-2