Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Kerels winnen de derby overtuigend : 4-2!

Matchreport

Na het gelijkspel op STVV stond nog één wedstrijd op het programma. Niet zomaar een match maar dé derby tegen Zulte Waregem. De buren volop in de strijd tegen de degradatie gewikkeld verloren de bekerderby en ook de thuismatch in de competitie werd eerder dit seizoen door de Kerels gewonnen met 0-2.

Coach Yves Vanderhaeghe begon aan de laatste wedstrijd van het seizoen met Lepoint en Charisis in het team in plaats van kapitein Van Der Bruggen (niet speelklaar) Kumordzi (scheurtje in de dijspier). Dury hield ex-Kerel Heylen op de bank. Het waren de bezoekers die al snel een eerste prikje uitdeelden, het schotje van Bjordal werd door Kaminski in hoekschop geduwd. Bij de daaropvolgende hoekschop ging een kopbal van Harbaoui naast. Aan de overkant sneed Ezekiel goed naar binnen maar Bossut reageerde gevat. De Waregem-goalie deed dit nog eens over op een poging van De Sart die kort daarop ook op vrijschop dreigde. De wedstrijd was meteen intens begonnen en dat werd gesmaakt door beide supportersclans die zich enthousiast lieten horen. KVK bleef het gaspedaal indrukken en werd baas op het middenveld maar uitgesproken kansen bleven uit voor de Kerels. Het was integendeel Walsh die de beste kans van de eerste helft kreeg maar hij kreeg, alleen voor Kaminski, de bal niet goed op zijn schoen en zo verkwanselde hij een erg goeie mogelijkheid. Toch gingen de bezoekers met een voorsprong de rust in toen Nissila een knappe assist van Bjordal in doel verlengde : 0-1 halfweg.

Dezelfde 22 voetballers begonnen aan de tweede helft van de derby. Het waren de bezoekers die het initiatief namen en Bongonda kon net niet goed genoeg bij een lage voorzet van Bjordal. De tweede kans was goed voor de 0-2: Faik zette zich achter een vrijschop en borstelde die knap in de linkerhoek. Vanderhaeghe bracht nu Chevalier in de ploeg in plaats van Ezekiel en die wissel loonde snel want het was uitgerekend Teddy die met een doorsteekpas Mboyo op weg naar de 1-2 zette! De aansluitingstreffer zorgde voor een hernieuwd enthousiasme bij onze thuissupporters en was het sein voor twee dolle minuten waarop de Kerels op en over hun tegenstander gingen. Eerst kopte Mboyo slim door tot bij Lepoint die met een tikje de 2-2 lukte, nauwelijks twee minuten later leidden de Kerels toen Mboyo begon te toveren, alles en iedereen voorbij ging en ook knap afwerkte : 3-2! In de voorlaatste minuut zorgde de goed ingevallen Chevalier zelfs nog voor de kroon op het werk met een vierde goal : 4-2 en de buren uitgeteld tegen de touwen!

De Kerels klimmen door de zege naar de negende plaats met 28 punten. Na de winterstop hervat KVK op 19 januari op het veld van Standard.

DIGEST

KVK speelde met Kaminski, Kagelmacher, Azouni, Mboyo (90' Golubovic), Lepoint, Avenatti, Charisis, De Sart, Ouali (84’ Kanu), D’Haene en Ezekiel (60’ Chevalier)
Bank: Bruzzese, Chevalier, Kanu, Stojanovic, Hines-Ike, Ivanof, Batsula en Golubovic

Zulte Waregem speelde met Bossut, Baudry, Faik, Harbaoui, Bongonda, Walsh, Nissila (79’ De fauw), Demir (79’ Bedia), H. Björdal, Tardieu  (90' Sylla) en Bürki
Bank: Bostyn, De fauw, Heylen, Bedia, Madu, Sylla, J. Björdal en Pletinckx

Goals : 42’ NIssila (0-1), 59’ Faik (0-2), 64’ Mboyo (1-2), 71' Lepoint (2-2), 73' Mboyo (3-2), 89' Chevalier (4-2)
Gele kaarten : Ezekiel, Faik, Harbaoui, Chevalier, De Sart
Toeschouwers: 8837

Derde derbyzege dit seizoen!

KV Kortrijk - Zulte Waregem 4-2