Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Kerels verliezen PO2-finale van Charleroi : 1-2

Matchreport

Voor de finale van P02 stonden de zenuwen strak gespannen. De Kerels waren immers op twee wedstrijden van het allereerste Europese ticket in de clubgeschiedenis. Coach Vanderhaeghe kon terug rekenen op de herstelde Avenatti. Ook Rougeaux, Hines-Ike en Rolland begonnen aan de belangrijke partij. Bruzzese stond in doel.

De wedstrijd van Avenatti duurde nauwelijks één minuut. Al bij het eerste duel blesseerde Felipe zich aan de lies en onze Uruguyaanse spits werd vervangen door Ezekiel. Imoh stond amper op het veld (een halve minuut!) of hij zorgde, op assist van Rougeaux, voor de 1-0 met een knap lobballetje dat via de paal in doel belandde. KVK tankte vertrouwen, al ging een vrijschop van De Sart wel in de muur en kreeg Oshimen de bal net niet goed op het lichaam om voor de eerste bezoekende kans te zorgen.

De bezoekers hadden meer balbezit maar deden daar weinig mee, terwijl de tegenprikken van de Kerels veel meer punch en dreiging inhielden. Vooral de snelheid van D’Haene was een constant wapen. Bij een van zijn infiltraties legde hij de bal klaar maar Lepoint noch Ezekiel stonden op de goeie plek. Na het halfuur werden de bezoekers echt gevaarlijk met een dreigende Oshimen en een knal van Hendrickx die maar net naast zoefde. Ook Morioka deelde geregeld steekpasjes uit die de Kortrijkse verdedigers net niet in verlegenheid brachten. De offensieve dreiging leidde uiteindelijk tot de gelijkmaker toen een corner door Oshimen knap in een tijd in het doel werd gejaagd : 1-1. Een kopbal van Rougeaux die wat kracht miste, werd even voor de rust nog net voor de doellijn gepakt door Riou zodat we gingen rusten bij 1-1.

De start van de tweede periode was volledig voor Charleroi dat bijzonder vinnig uit de kleedkamer was gekomen. Het tikte de bal goed en snel rond en Morioka, Oshimen en Ilaimaharitra waren een gesel voor de thuisdefensie. Geen wonder dat de Henegouwers in minuut 55 op 1-2 kwamen na alweer een knappe goal van Oshimen die nu overhoeks binnen trapte. KVK kon daar aanvankelijk enkel een soloactie van Kagelmacher tegenover stellen maar Gary liep zich te pletter op de verdediging van de Carolo’s.

De Kerels verhoogden de druk en een volley van Chevalier, uitstekend bediend door Rolland, ging voorlangs. Ook D’Haene ging nog eens zijn kans maar zijn schot verdween naast de kooi van Riou. Batsula en Koita kwamen nog in de ploeg voor een slotoffensief dat via een pegel van D'Haene bijna verlengingen opleverde, maar Charleroi hield stand, liet zelfs de 1-3 liggen via Henen en plaatste zich uiteindelijk voor de grote finale tegen Antwerp.

De Kerels kunnen terugblikken op een seizoen waarbij het in de reguliere competitie op de achtste plaats eindigde en in zijn poule van de playoffs heer en meester was. Het strandde uiteindelijk in de PO2-finale tegen een uitgekookt Charleroi. In de beker haalde het de kwartfinales. Op naar volgend seizoen!

DIGEST

KVK speelde met Bruzzese, Lepoint, Kagelmacher, Chevalier, Hines-Ike, D’Haene, Avenatti (4’ Ezekiel), De Sart (84’ Koita), Van Der Bruggen, Rougeaux, Rolland (65’ Batsula)
Bank: Pereira, Kumordzi, Azouni, Koita, Batsula, Ezekiel, Charisis, Golubovic

Sporting Charleroi speelde met Riou, Zajkov, Marinos, Hendrickx, Dessoleil, Nurio, Ilaimaharitra, Angella, Morioka (77’ Henen), Oshimen (85' Niane), Bruno  (90' Perbet)
Bank: Penneteau, Busi, Henen, Martos, Niane, Perbet, Wildemeersch, Willems, Delfi

Goals: 5’ Ezekiel (1-0), 42’ Oshimen (1-1), 55’ Oshimen (1-2)
Geel: Oshimen, Zajkov

Ezekiel scoorde de 1-0