Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Kerels verliezen derby met 1-2

Matchreport

Omdat de kloof met Zulte Waregem voor aanvang van de derby vier punten bedroeg, wisten de Kerels wat ze moesten doen. Enkel een zege tegen de buren kon ervoor zorgen dat KVK aanspraak kon maken op de eindzege in de poule. Coach De Boeck koos voor drie wissels in vergelijking met de winstsmatch tegen Lierse. Ouali, Van der Bruggen en Makarenko begonnen aan de match, Stojanovic, Perbet en Ajagun startten op de bank.

Onder een heerlijke lentezon en op een schitterende grasmat namen de bezoekers het initiatief maar de eerste kans was toch voor onze Kerels. Kaminski trapte ver uit, de bal kwam via Chevalier bij De Smet die hard naast poeierde. Kort daarop was er appel voor strafschop toen Chevalier even werd vastgehouden maar scheids Boucaut ging er niet op in. Op het kwartier kwam de fusieclub op voorsprong. Bongonda legde aan vanop 20 meter en verraste alles en iedereen : 0-1. Lang bleef de stand niet op het bord staan. D’haene ontfutselde de bal van een aarzelende Essevee-verdediger en Ouali werkte beheerst af. 1-1 en alles te herdoen. Idir stond net voor het halfuur opnieuw aan het kanon toen hij met buitenkantje rechtervoet trapte maar Bossut stond paraat. Het derde doelpunt viel aan de overkant toen Zulte Waregem snel tegenprikte en De Fauw Olayinka bediende die de 1-2 lukte. Meteen de ruststand na een aangename eerste helft.

Al na een minuut in de tweede periode blesseerde Kagelmacher zich. De Boeck bracht Ajagun in en schoof Lepoint een rijtje achteruit. Dat leverde al snel een kans op toen Ouali Chevalier voor doel maar de poging van Teddy miste kracht om echt gevaarlijk te zijn. Net voorbij het uur kon De Pauw het helemaal afmaken maar hij schoot de bal slordig over in een één-tegen-éénsituatie met Kaminski. Die redde de Kerels ook toen Van Loo te kort terugspeelde en een Waregemse aanvaller met de bal aan de haal ging. Ook Walsh trapte nog eens hard naar doel maar zijn poging strandde naast. Onze trainer bracht nog Ivanof en Papazoglou in het slotkwartier in, maar verder dan een schot van Ajagun na een afvallende bal en een kopballetje van Papazoglou kwamen we niet meer in een tweede helft die minder spektakel bood dan de eerste. Teddy Chevalier behoudt de Gouden Stier.

Door de nederlaag bedraagt de kloof tussen KVK en Zulte-Waregem al zeven punten en dat op drie matchen van het einde. Komende dinsdag maken we de verplaatsing naar Leuven dat we thuis klopten met 2-1.

Digest

KVK speelde met Kaminski, Makarenko (’77 Papazoglou), Kagelmacher (’47 Ajagun), De Smet (’71 Ivanof), Chevalier, Palmer-Brown, Van der Bruggen, Lepoint, Ouali, D’haene en Van Loo
Bank: Bruzzese, Kovacevic, Ajagun, Papazoglou, Stojanovic, Hoxha, Ivanof, Verboom en Perbet

Zulte-Waregem speelde met Bossut, De Fauw, Baudry, Derijck, Harbaoui ('90 Saponjic), Kaya ('88 Heylen), De Pauw, Walsh, De Sart, Bongonda (’73 Coopman) en Olayinka
Bank: Heylen, Leya Iseka, Jensen, Bostyn, Hamalainen, Saponjic en Coopman

Goals : 15' Bongonda (0-1), 21' Ouali (1-1), 34' Olayinka (1-2)
Geel : Van Loo
Toeschouwers : 8229

 

Bekijk de reacties van trainer Glen De Boeck en youngster Tyron Ivanof na de derby.

Reacties na de derby