Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Kerels sneuvelen eervol in halve finale

Matchreport

De Kerels gingen in Genk op zoek naar een ticket voor de bekerfinale op 17 maart. Met een 3-2 voorsprong trokken ze naar de Luminus Arena. In vergelijking met de ploeg die won op STVV kwam Chevalier terug in de ploeg, Azouni nam plaats op de bank.

Ongeveer 1000 enthousiaste supporters legden de trip naar het verre Limburg af om de Kerels te zien strijden voor een tweede bekerfinale in de clubgeschiedenis. De thuisploeg dat moest winnen startte erg aanvallend met veel druk naar voren in een erg nerveus begin. Nastic knalde over, Kumordzi devieerde en Genks schot in corner. De derde Genkse kans was wel raak. Pozuelo bracht voor en Seck frommelde de bal in goal : 1-0. Onmiddellijk daarna stak Ingvartseen de neus aan het venster maar zijn pegel ging voorlangs. KVK was wat van slag en ging op zoek naar zijn goeie spel van de voorbije weken maar kon geen kansen creëren. Net over het half uur viel dan toch een erg goeie mogelijkheid uit de lucht toen Ajagun Perbet in het straatje stuurdffe maar Jeremy trapte over doel. De Kerels speelden nu met iets meer vertrouwen en Van der Bruggen probeerde het met een vluchtschot dat Vukovic pakte. Vijf minuten voor tijd knalde Pozuelo een vrijschop staalhard op de deklat. Aan de overzijde probeerde het Chevalier het met een lob maar zijn bal ging net over.

De Kerels gingen in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Ei zo na kwam die er maar Ouali stond buitenspel. Aan de overzijde moest Kaminski op een gevaarlijke kopbalpoging van Seck. Samatta kwam plots oog in oog met Kaminsksi maar trapte de 2-0 onbegrijpelijk over. Tussendoor had Ouali bijna de gelijkmaker gepot maar een Genkse verdediger weerde nog af in corner. Ook Perbet had de 1-1 kunnen scoren mar zijn kopbal ging maar net over. De Boeck bracht 20 minuten voor tijd Azouni en Lepoint in plaats van Ajagun en Van der Bruggen en later oook nog Stojanovic op de positie van Ouali. De Kerels persten er nog een slotoffensief uit maar het zou 1-0 blijven. Rougeaux viel in de slotfase nog uit.

KVK sneuvelt zo in de halve finale. De Kerels kunnen zich nu terug focussen op de competitie waarin het zaterdag FC Antwerp ontvangt.

Genk speelde met Vukovic, Nastic, Wouters, Ingvartsen (’63 Karelis), Samatta, Colley, Seck, Buffel, Uronen, Pozuelo (’79 Schrijvers), Aidoo Bank: Coucke, Brabec, Khammas, Dewaest, Karelis, Zhegrova, Vanzeir,, Schrijvers, Mata en Maehle

KVK speelde met Kaminski, Kumordzi, Makarenko, Kagelmacher, Rougeaux, Ajagun (’71 Azouni), Chevalier, Van der Bruggen (‘71 Lepoint), Ouali (’84 Stojanovic), D’Haene en Perbet Bank: Bruzzese, De Smet, Papazoglou, Stojanovic, Lepoint, Azouni en Verboom

Goals: 16’Seck (1-0)
Geel: Colley, Ouali, Vukovic

KRC Genk - KV Kortrijk 1-0