Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Kerels raken niet verder dan 2-2 gelijkspel tegen Waasland-Beveren

Matchreport

Na het gelijkspel op Cercle van zaterdag laatstleden ging KVK op zoek naar zijn derde zege in vier wedstrijden en de tweede opeenvolgende thuisoverwinning. Coach De Boeck kon niet rekenen op de geblesseerde Mboyo, Avenatti en Charisis startten in vergelijking met zaterdag op de bank. In de basis werden ze vervangen door Kanu en Chevalier.

De Kerels startten ontketend aan de match en in de eerste vier minuten stapelden ze de kansen al meteen op. Eerst knalde Ouali oog in oog met Roef onbesuisd over, even later schoot De Sart op een bezoekende verdediger. Ook de derde grote kans voor KVK leverde ei zo na een doelpunt op maar een kopbal van Lepoint werd door de vingertoppen van Roef nog tegen de paal geduwd. Iets over het kwartier mocht Christophe het nog eens proberen nu op corner van Chevalier en dit keer ging zijn kopbal overhoeks binnen : 1-0, voor Lepoint zijn eerste goal van het seizoen. Tussendoor belandde een poging van Ampoma aan de overkant in het zijnet.

Stojanovic scoort opnieuw

KVK bleef volop voor de aanval kiezen. Eerst via D’Haene wiens vluchtschot voorlangs ging en toen Keita Lepoint omver duwde in de grote rechthoek twijfelde ref Van Driessche niet: penalty! De loepzuivere strafschop werd keurig omgezet door Stojanovic : 2-0. Daarna gingen de rood-witten de teugels wat vieren, maar hielden alles goed onder controle. Enkel Ampomah kon nog eens schieten maar het schot werd afgeblokt. 2-0 halfweg.

Snelle tegengoal Waaslanders

Bij de bezoekers verving Schryvers aan de rust Keita en al na een minuut loonde die wissel. Ampomah schotelde Boljevic een heerlijke assist voor en die twijfelde aan de tweede paal niet : 2-1 en de Kerels plots terug klaarwakker. Kort daarop kreeg KVK een unieke mogelijkheid op de 3-1 toen Vukovic Kanu neerhaalde in de grote rechthoek en Van Driessche voor een tweede penalty floot. Stojanovic trapte die echter binnen het bereik van Roef. KVK liet zich niet ontmoedigen door de misser en bleef volop voor de aanval kiezen met fris van de lever offensief voetbal dat bijzonder aangenaam was om te bekijken. Dat resulteerde in een knap schot van Ouali dat in corner verdween en Chevalier die zijn poging naast het doel zag verdwijnen. Ook Van Der Bruggen ging zijn kans met een pegel die door De Sart net naast de Beverse goal werd gedevieerd, Schryver klopte bijna zijn eigen doelman.

Forte kopt gelijkmaker op bord

Het spel bleef vlot over en weer gaan en ook de bezoekers staken geregeld de neus aan het venster en in minuut 78 resulteerde dat in de gelijkmaker toen Forte tussen een pak KVK-verdedigers de bal voorbij Kaminski kon koppen : 2-2. In de slotfase zette de thuisploeg nog alles op alles maar behalve veel balbezit, dreiging en spanning leverde dat geen concrete kansen meer op, ook al profiteerde Stojanovic bijna nog van een misverstand tussen Caufriez en Roef maar Jovan verslikte zich in de bal.

Door het gelijkspel zakken de Kerels naar plaats negen in de klassering. Komende zaterdag wacht de verplaatsing naar de Ghelamco Arena voor het duel met AA Gent. Aftrap om 20.30u.

DIGEST

KVK speelde met Kaminski, Kagelmacher, Azouni, Kanu (53’ Charisis), Ouali, Stojanovic, Van Der Bruggen, Lepoint, De Sart, D’Haene, Chevalier en Ouali (71’ Avenatti)
Bank: Bruzzese, Ajagun, Rolland, Kumordzi, Hines-Ike, Charisis en Avenatti

Waasland-Beveren speelde met Roef, Massop (68’ Forte), Boljevic, Badibanga (82’ Jubitana), Verstraete, Keita (46’ Schryvers), Ampomah, Caufriez,, Vukotic, Foulon en Vellios
Bank: Salquist, Lulic, Bizimana, Forte, Jubitana, Schryvers en Debaty

Goals: 18’ Lepoint (1-0), 25’ Stojanovic (2-0), 47’ Boljevic (2-1), 77’ Forte (2-2)
Geel: Keita, Kaminski, Ampomah, Azouni

Stojanovic scoorde opnieuw voor de Kerels

KV Kortrijk - Waasland-Beveren 2-2