Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Kerels raken in de slotfase voorbij Lierse

Matchreport

Na de nederlaag in de derby haalde coach De Boeck zijn bezem door het elftal. Daardoor kwamen Kaminski, De Smet, Palmer-Brown, Stojanovic, Van Loo en Perbet aan de aftrap. De Kerels moesten eigenlijk winnen om nog in het spoor van Zulte-Waregem, dat eerder op de avond won in Moeskroen, te blijven. KVK was thuis ongeslagen in PO2.

We kregen een aangenaam wedstrijdbegin met al meteen een reuzekans voor de thuisploeg maar De Smet kopte tegen de lat, in de herneming was Perbet te verrast om de openingsgoal binnen te duwen. De Smet was ook betrokken bij de tweede kans toen hij een listige steekbal verstuurde richting Chevalier die uit de mogelijkheid een hoekschop puurde. Tegen de gang van spel in kwam Lierse op voorsprong toen Binst op pas van Yagan Kaminski verschalkte en de Pallieters op 0-1 bracht.

Vierde goal van het seizoen Stojanovic

Lang bleef die voorsprong niet op het bord. Jovan Stojanovic bedankte voor zijn basisplaats toen hij de bal in doel gleed op assist van De Smet en zo de 1-1 op het bord zette. De Kerels bleven kiezen voor het offensief en Chevalier testte de Lierse keeper die zijn schot vanop 20 meter in corner verwerkte. Aan de overkant kwam Binst maar een voetje te kort om zijn team opnieuw op voorsprong te brengen, ook Yagan miste nog een goeie mogelijkheid. 1-1 na een vermakelijke en billijke eerste helft.

Chevalier schenkt Kerels de drie punten

De tweede periode was nauwelijks afgetrapt of Perbet scoorde de 2-1 maar door voorafgaand handspel werd het honderdste doelpunt in de JPL van Jeremy afgekeurd. Kortrijk bleef, nu spelend naar zijn spionkop, voor de aanval kiezen en Ajagun vuurde vanop afstand een kanonschot af maar zijn wegdraaiende pegel ging naast. Net voor het uur ging Chevalier aan de haal, hij dribbelde een paar bezoekers maar vond uiteindelijk doelman Rakovsky op zijn weg. Teddy was trouwens erg aanwezig en zowat overal te vinden. Stojanovic zette, net voor zijn vervanging, De Smet nog eens op weg naar doel met een heerlijke steekbal maar Stijn twijfelde net iets te lang. De Boeck bracht met Ivanof en Ouall twintig minuten voor tijd twee verse aanvallende krachten in, maar de beste kans viel aan de overzijde toen Binst kon uithalen en Kaminkski de bal met zijn hand in corner duwde. Ouali toonde veel gretigheid en bediende Lepoint maar zijn kopbal zoefde naast. Voor zoveel ijver werd KVK dan toch beloond toen Chevalier in mminuut 84 de 2-1 lukte, meteen zijn 21ste treffer van het seizoen. In de slotminuut hadden D'haene en alweer Chevalier trouwens nog de 3-1 aan de voet.

Door de winst bedraagt de kloof met Zulte-Waregem nog steeds 4 punten en dat op 4 matchen van het einde. De rest van de teams in onze poule lijkt uitgeteld. Komende zaterdag (18u.!) ontvangen we thuis de buren en dus kan winst ons tot 1 punt terugbrengen. Supporters op post voor deze belangrijke derby!

DIGEST

KVK speelde met Kaminski, Kagelmacher, De Smet, Ajagun, Chevalier, Stojanovic (’62 Ivanof), Palmer-Brown, Lepoint, D’Haene, Van Loo (’80 Papazoglou) en Perbet (’71 Ouali)
Bank: Bruzzese, Kovacevic, Papazoglou, Van der Bruggen, Ivanof, Verboom, Ouali

Lierse speelde met Rakovsky, Frans, Boussaid, Buyens, Allach (’71 Badibanga), Bourdin, Poelmans, Weuts (’87 Elgabas), Wils, Binst (’83 Lehaire), Yagan Bank: Elgabas, Yakabu, Badibanga, Goris, Ntambwe, Janssens, Lehaire

Goals: 14’ Binst (0-1), 17’ Stojanovic (1-1), 84’ Chevalier (2-1)
Geel: Bourdin, Weuts, Badibanga, De Smet

KV Kortrijk - Lierse 2-1