Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Kerels pakken 3 punten op Jan Breydel

Nieuws

Zaterdag 10 augustus stond de steekderby op het programma tussen Cercle Brugge en KV Kortrijk. Scheidsrechter Put floot de wedstrijd op gang om 20u00.

Moeizame eerste helft

Cercle kwam met enkele geslaagde combinaties goed opdrukken tijdens de eerste helft, maar slaagde er niet in om hun spits Saadi (ex-KVK) goed aan te spelen. De Kerels versierden enkele kansen maar ook bij hen verliep het wat stroef. Veel balverlies en slordige passes maakten van de eerste helft één om snel te vergeten. Cercle Brugge kwam uiteindelijk op voorsprong na bal verlies van Van Der Bruggen net voor de eigen zestien. Bruzzese speelt in op Van Der Bruggen die de man in rug vergeet. Resultaat: Saadi glijdt de 1-0 binnen na afleggen van Omolo.

Ander Kortrijk

Al vroeg in de tweede helft scoorde Cercle de 2-0. Na ingrijpen van de VAR wordt het doelpunt van Peeters afgekeurd wegens een duwfout op Julien De Sart die eraan vooraf ging. Kerels komen er met de schrik van af. Niet veel later brengt Ajagun KV Kortrijk met een heerlijke pegel langszij. Vijf minuten na het eerste doelpunt, zet kapitein Van Der Bruggen de Kerels op voorsprong na een aanval die hij zelf opstartte. De kers op de taart viel er in de laatste minuut van de reguliere speeltijd. De ingevallen Kage knikte de verlossende treffer binnen op aangeven van, jawel, Van Der Bruggen.

 

Sleutelmoment: Het doelpunt van Peeters die vroeg in de eerste helft afgekeurd werd door een duwfout op De Sart die eraan vooraf ging. Nog geen tien minuten later stond het 1-2.

Kerel van de match: Kapitein Van Der Bruggen zette, na zijn fout waaruit het tegendoelpunt viel, zelf de 1-2 op het bord in de tweede helft en bediende Kage op zijn wenken met een kant-en-klare assist in de laatste minuut.

Cercle Brugge - KV Kortrijk 1-3

Persconferentie na CER-KVK