Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Kerels overklassen Antwerp met 4-0

Nieuws

Na de uitschakeling in de beker richtten de Kerels al hun pijlen op de competitie. Mits een overwinning tegen Antwerp kwam KVK op één punt van de Sinjoren en lag de strijd voor de vijfde en zesde plaats in de klassering helemaal open. De zwaar geblesseerde Lucas Rougeaux werd vervangen door Larry Azouni.

De Kerels startten met veel drive naar voren en kozen gretig voor de aanval. Debaty, die de geschorste Antwerp-goalie Bolat verving, ging al snel niet tweemaal vrijuit maar Perbet was te verrast en liet beide geschenken liggen. Niet getreurd, de Kerels bleven komen en Ouali zag zijn poging door Haroun in corner verwerkt. Geen nood, bij de volgende poging stond de 1-0 wel op het bord. Chevalier bracht Ouali in stelling en die liet de kans niet liggen! Oulare prikte wel twee keer tegen, maar de daaropvolgende kans was opnieuw voor Ouali wiens poging in het zijnet belandde. Antwerp zette nu meer druk maar het was wel Kortrijk dat opnieuw scoorde. Een schot van Van der Bruggen werd plots een mooie assist en Chevalier scoorde zijn twaalfde (!) goal van het seizoen. 2-0 meteen ook de ruststand, al moest Kumordzi nog een bal van de lijn halen vijf minuten voor de rust. Kaminski redde een gevaarlijke poging van Haroun.

Dezelfde elf Kerels begonnen aan de tweede helft maar de bezoekers kwamen nu feller voor de dag en dat leidde al snel tot enkele mogelijkheden. Zo werd een strakke voorzet van Limbombe gedevieerd door Haroun maar de bal ging maar net naast. Ouali, alweer heel sterk in de wedstrijd, schoot een volley over en vuurde ook nog een tweede keer, zijn pegel werd nog met het hoofd dooor Perbet verlengd maar Jeremy’s poging ging over. Oulare schoot nog eens op Kaminski, maar Chevalier nam alle twijfels weg met zijn tweede goal van de avond. Teddy was sneller dan Corryn op de bal, omspeelde Debaty en legde de bal in het lege doel : 3-0. Nog was het vat niet leeg bij de Kerels die bleven kiezen voor de aanval wat uiteindelijk ook zou leiden tot de hattrick van Chevalier die de 4-0-eindstand vastlegde.

De Kerels staan door de knappe zege nu op één punt van Genk en Antwerp en kloppen stevig aan de poort van PO1. Volgende week trekt KVK naar Lokeren.

KVK speelde met Kaminski, Kumordzi, Makarenko, Kagelmacher, Ajagun, Chevalier (’89 Papazoglou), Van der Bruggen, Ouali, D’Haene, Perbet (’74 Lepoint) en Azouni (25’ Verboom)
Bank: Bruzzese, De Smet, Papazoglou, Stojanovic, Lepoint, Ivanof, Verboom en Attal

Antwerp speelde met Debaty, Borges, Sall, De Laet, Corryn, Siani, Haroun, Yatabaré (’46 Pitroipa), Rodrigues (’64 Habran), Limbombe en Oulare (’71 Owosu)
Bank: Jezina, Batubinsika, Van Damme, Hairemans, Pitroipa, Habran, Owosu

Goals: 20’ Ouali (1-0), 38’ Chevalier (2-0), ’69 Chevalier (3-0), ’85 Chevalier (4-0)

Geel: Habran, Sall 
Toeschouwers: 7854

KV Kortrijk - R. Antwerp FC 4-0

Chevalier al 14 goals!