Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Kerels onderuit in openingsmatch

Matchreport

De Kerels mochten het nieuwe voetbalseizoen openen en deden dat op het veld van uittredend kampioen RC Genk. Coach Vanderhaeghe startte met de ploeg die op de fandag Rotterdam had partij gegeven, enkel Lepoint die uitviel tijdens de opwarming werd vervangen door Ajagun. Nieuwkomers Ocansey en Mujakic starten op de bank, Mboyo en Kage speelden tegen hun ex-ploeg.

De wedstrijd had wat last van de warmte want we kregen een langzaam begin met twee ploegen die elkaar wat aftasten tijdens het eerste tien minuten. Drie minuten later verraste De Sart vriend en vijand door net als vorig jaar te scoren in de Luminus Arena. Julien pakte uit met een verre knal en zijn schot ging voorbij Vukovic die niet helemaal vrijuit ging : 0-1! De goal zorgde voor vertrouwen bij de mannen van Vanderhaeghe en ze speelden de bal goed rond die de Genkies die eerder matig startten in de problemen bracht. Zo kon Golubovic vanop afstand uithalen, Vukovic pakte opnieuw klemvast.

De thuisploeg begon geleidelijk aan meer in de match te komen, zowel Nygren, Samatta en Cuesta kopten over. Even over het half uur kreeg Genk zelfs een reuzenkans via Ito maar de hand van Bruzzese voorkwam de gelijkmaker. Sebastien kwam nog een tweede keer knap tussenbeide bij een poging van Benson : 0-1 bij de rust.

De uittredende kampioen liet er geen gras over groeien in de tweede helft. Al bij de eerste aanval stond de gelijkmaker op het bord. Samatta kopte op Bruzzese, in de rebound pegelde Nygren de bal voorbij onze goalie : 1-1. Coach Vanderhaeghe greep onmiddellijk in en bracht Ocansey in plaats van Kage. Dat loonde bijna al snel toen Eric scherp voorbracht vanop links, de Genkse verdediging zich verkeek en de vrijstaande Batsula op de Genkse doelman besloot.

Ezekiel en Rolland namen de plaats in van Ajagun en Mboyo in de hoop nog de winst mee te nemen naar Kortrijk, maar die hoop bleek ijdel toen Hagi, nauwelijks één minuut op het veld, de 2-1 kon scoren. In de slotfase kreeg KVK nog een kansje toen Batsula een bal in de zestien gooide, de bal kwam via het hoofd van De Sart bij Ocansey die hoog over besloot.

Komende zaterdag ontvangen de Kerels Charleroi voor hun eerste thuiswedstrijd. De match wordt afgetrapt om 20u.

DIGEST

KRC Genk speelde met Vukovic, Dewaest, Ito (89’ Piotrowski), Heynen, Samatta, Nygren (’73 Hagi), Uronen, Benson (‘62 Paintsil), Berge, Maehle en Cuesta
Bank : Coucke, De Norre, Wouters, Paintsil, Odey, Piotrowski, Hagi, Khammas, Lucumi

KVK speelde met Bruzzese, Kagelmacher, Hines-Ike, D’Haene, De Sart, Ajagun (’66 Rolland), Van Der Bruggen, Golubovic, Batsula, Mboyo (70’ Ezekiel) en Kage (’53 Ocansey)
Bank: De Smet, Ajagun, Kovacevic, Rolland, Ivanof, Mujakic, Rougeaux, Ocansey

Goals: 13’ De Sart (0-1), 50’ Nygren (1-1), 74’ Hagi (2-1)
Geel: Golubovic

Reacties na GNK-KVK

Coach Vanderhaeghe na GNK-KVK