Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Kerels kloppen Standard in slotseconde!

Matchreport

Glen De Boeck wijzigde zijn elftal dat won op Genk op twee plaatsen omwille van de gele schorsingen van Rougeaux en Van der Bruggen. In hun plaats speelden Azouni en Ouali. Die laatste werd terug op de rechtsachter geposteerd.

Veel passie & strijd

We kregen een boeiende wedstrijd op een bijzonder zwaar veld met twee ploegen die tot de 90ste minuut streden voor wat ze waard waren. Sa kreeg al snel een kansje, maar net voor het kwartier had het al 1-0 kunnen staan toen Perbet een voorzet van Chevalier over kopte. Mpoku kwam alleen voor Kaminski schoot over en een vrijschop van Marin week af maar Kaminski redde schitterend. Net voor de rust moesten de Luikenaars met tien verder na rood voor Agbo. 0-0 bij de rust.

Perbet scoort in slotseconde

De tweede helft stond bol van de spanning en de voetballiefhebbers werden beloond met veel strijd en passie van beide teams. Marin trapte voorlangs en Perbet liet een huizenhoge kans onbenut. Standard kwam dan toch op voorsprong toen Makarenko hands beging en Marin vanop de stip raak trof. Lepoint kwam in de ploeg en de Kerels verhoogden de druk. Dat loonde toen Cavanda een voorzet van Chevalier in eigen doek verlengde: 1-1. In een bijzonder spannende slotfase konden beide ploegen nog met de zege gaan lopen maar het was uitgerekend Jeremy Perbet die in de slotminuut een knappe assist van Attal in doel verlengde: 2-1 en de Kerels en hun supporters in de zevende hemel.

Door de zesde thuiszege op rij klimt KVK naar een onverhoopte zevende plaats … op drie punten van de top zes! De Kerels hebben hun winterstop meer dan ooit verdiend!

KVK speelde met Kaminski, Kumordzi, Makarenko, Kagelmacher, De Smet (75' Attal), Chevalier, Stojanovic (67' Lepoint), Azouni, Ouali, D’haene en Perbet
Bankzitters: Galens, Kovacevic, Pupe, Van Eenoo, Lepoint, Hoxha, Budkivksyi en Attal

Standard speelde met Ochoa, Agbo, Pocognoli, Marin, Edmilson, Carlinhos (44' Scholz), Luyindama, Cavanda, Laifis, Mpoku (70' Ndongala) en Sa (89' Emond) 
Bankzitters: Gillet, Goreux, Emond, Ndongala, Diata, Scholz en Fai

Goals: 65’ Marin (pen) (0-1), 83’ Cavanda (own) (1-1), 90’ Perbet (2-1)
Gele kaarten: Stojanovic, Azouni, Pocognoli, M’Poku, Kumordzi, Ndongola
Rode kaarten: Agbo (2x geel)
Toeschouwers: 8714

KV Kortrijk - Standard Luik "anders bekeken"