Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Kerels kloppen Charleroi maar missen PO1

Nieuws

De opdracht voor de Kerels was duidelijk voor aanvang van de match. KVK moest zelf winnen van Charleroi en hopen dat zowel Standard als Antwerp niet wonnen. In dat geval zou rood-wit voor de stunt van het voetbalseizoen zorgen! Coach Glen De Boeck kon rekenen op een volledig fitte kern met uitzondering van de lang geblesseerden Rolland, Rougeaux en Azouni. Kumordzi keerde terug uit schorsing. In de basiself kreeg Verboom de voorkeur op Attal.

De Kerels starten met onbevangen vizier gesteund door een superpubliek dat in groten getale present tekende. De supporters werden al snel beloond voor zoveel enthousiasme want de eerste aanval van de Kerels was meteen goed voor de 1-0. Ouali speelde goed Chevalier aan en die lukte zijn 15de goal van het seizoen. Charleroi herpakte zich snel van de vroege opdoffer en Bedia vond Kaminski op zijn weg, een poging van Pollet werd door Verboom van de lijn gepareerd. De bezoekers kregen nu het overwicht en Grange schoot een vrijschop binnen het bereik van Kaminski. Pollet vond het zijnet bij zijn poging. Nadat eerst Anderlecht en daarna Oostende voorkwamen en KVK dus virtueel in PO1 zat, moesten de Kerels vooral rustig hun voorsprong verdedigen. Zo hield Kaminski Hendrickx van de gelijkmaker. Gelukkig was er Perbut om met een tweede goal nog meer zekerheid in te bouwen : 2-0, ook de score bij de rust.

De bezoekers wisselden aan de rust twee keer en daarbij kwam topschutter Rezaei in de ploeg. Dat zorgde voor meer druk naar voren en Kaminski moest alles uit de kast halen om Bedia van de 2-1 te houden. Charleroi bleef voor gevaar zorgen, Grange trapte voorlangs en Kaminski haalde nog maar eens twee mirakelreddingen uit zijn trukendoos op dichte pogingen van de Karolo’s. Aan de overzijde had Makarenko alle twijfel kunnen wegnemen maar hij kopte een goeie mogelijkheid naast. De spanning op het veld verdween al had Lepoint een buitenkans op de 3-0. Vanaf dan was het alleen maar afwachten op de scores in de andere matchen.

Door de zege van Standard speelt KVK PO2 na een knap seizoen met een ongeëvenaarde remonte waarin het twee punten te kort kwam voor PO1. In PO2 ontmoeten we onder meer Zulte-Waregem, Moeskroen en Waasland-Beveren. De kalender wordt morgen bekend gemaakt.

KVK speelde met Kaminski, Kumordzi, Makarenko, Kagelmacher, Ajagun, Chevalier (’88 Papazoglou), Van der Bruggen, Verboom (’40 De Smet), Ouali, D’Haene en Perbet (’70 Lepoint)
Bank: Bruzzese, De Smet, Papazoglou, Stojanovic, Palmer-Brown, Lepoint en Attal

Charleroi speelde met Penneteau, Martos, Pollet (‘46 Rezaei), Diandy, Marinos, Baby, Hendrickx (’46 Saglik), Desolleil, Grange (’68 Benavente), N’Ganga en Bedia
Bank: Baume, D’Alberto, Zajkov, Rezaei, Benavente, Nurio, Saglik en Fall

Goals: ‘5 Chevalier (1-0) ’39 Perbet (2-0)
Geel : Ajagun, Grange, Kumordzi, D’Haene, Dessolleil
Toeschouwers: 8695