Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Kerels klaren de klus in Leuven

Matchreport

De Kerels trokken voor hun voorlaatste match van het seizoen naar Leuven voor het duel tegen OHL. Coach De Boeck zette Bruzzese terug in doel na een blessure van Kaminski en verder kwamen Kovacevic, Ivanof en Perbet in het team.

We kregen een typische eindeseizoenswedstrijd waarbij OHL het best uit de startblokken verscheen. Kehli kreeg een eerste goeie kans na vijf minuten maar hij trapte op Kovacevic, de rebound ging over. Op het kwartier kregen de Kerels een eerste kans. Chevalier trapte vanuit een schuine hoek op de Leuvense keeper Thamsatchanan. Aan de overzijde stond Lepoint goed te verdedigen op een leuke voorzet van Vekemans. In minuut 23 was er een kippenvelmoment toen het hele stadion applaudisseerde voor Francois Sterchele (ex-OHL) die tien jaar geleden overleed. Kort daarna zorgde Bruzzese dat de 0-0 op het bord bleef toen Casagolda een voorzet in de vlucht op doel trapte. Sebastien ging daarbij goed naar de hoek. Aan de overkant pakte Chevalier met een technisch nummertje vooraleer op doel te besluiten maar Thamsatchanan had er geen moeite mee. Op slag van rust trapte Perbet eerst ongelukkig over via een Leuvens been, maar bij de daaropvolgende poging kwam KVK toch op voorsprong toen Kovavecic een bal van Chevalier aan de tweede paal binnenkopte. 0-1, meteen de ruststand.

OHL opende de tweede helft met een goeie mogelijkheid voor Vekemans maar Bruzzese stond alweer sterk te keepen. Chevalier mocht aan de overzijde een vrijschop nemen maar de OHL-keeper liet zich niet ringeloren. D’haene toverde een heerlijke assist uit zijn voeten toen hij buitenkantje voet een knappe bal verstuurde. Leuven bracht Kostovski in en die was algauw bij de gelijkmaker, maar zijn poging miste kracht en Bruzzese kwam niet in de problemen. Een vrijschop van Aguemon verdween in corner. KVK stelde daar een goeie kans voor Perbet tegenover, maar opnieuw was Thamsatchanan bij de pinken. Jeremy lukte 13 minuten voor het einde toch de 0-2 na een leuke steekbal van Van der Bruggen. Voor Perbet zijn 100ste goal in eerste klasse! Een bal van Moore spatte nog op de lat uiteen maar de stand zou niet meer wijzigen.

Door de zege van Zulte Waregem is KVK nu ook mathematisch uitgeschakeld voor de zege in de poule. Komende vrijdagavond ontvangen we in onze laatste thuismatch van het seizoen de buren van Moeskroen. Aftrap om 20.30u.

DIGEST

OHL speelde met Thamsatchanan, Tshimanga, Schuermans, Moore, Daeseleire (’62 Gilis), Kehli, Hubert, Maertens (’84 Dequevy), Casagolda (’57 Kostovski), Vekemans en Aguemon
Bank: Gillekens, Sowah, Gilis, Kostovski, Libert, Persoons en Dequevy

KVK speelde met Bruzzese, Lepoint, D’haene, Palmer-Brown, Kovacevic, Van der Bruggen, Ajagun, Ivanof (’68 De Smet), Ouali, Perbet ('87 Papazoglou) en Chevalier (’80 Van Loo)
Bank: Lentz, De Smet, Papazoglou, Stojanovic, Hoxha, Verboom en Van Loo

Doelpunten : 45’ Kovacevic (0-1), 77’ Perbet (0-2)
Geel : Aguemon, Ivanof, Lepoint
Rood : -