Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Kerels klaar voor PO2-finale : 4-0 winst tegen Cercle!

Matchreport

Voor de laatste generale repetitie van de PO2-finale ontvingen de Kerels Cercle Brugge. Coach Vanderhaeghe wou graag als groepswinnaar de poule afsluiten om zo met een goed gevoel de match tegen Charleroi aan te vangen. Onze trainer startte met onder meer Kagelmacher, Van Der Bruggen en Ouali in de basis.

We kregen een voorzichtig wedstrijdbegin waarbij Perreira wel zijn kunsten moest tonen bij een poging van Tormin, maar voor de rest was het toch KVK dat de beste start nam. Chevalier dreigde met een volley die de juiste richting miste maar bij de tweede poging stond de 1-0 toch op het bord. Cercle verdedigde slordig uit en een kwieke Ezekiel buitte de misser uit met zijn tweede goal in PO2.

De Kerels bleven voor het offensief kiezen met twee schoten van Ouali. Eentje belandde in het zijnet, zijn volgende poging ging via Taravel in corner. De 2-0 bleef in de lucht hangen en die kwam er ook bijna maar noch Ezekiel noch Van Der Bruggen konden de open kansen benutten. Van Damme pareerde vijf minuten voor de rust ook nog een knal van Ezekiel. 1-0 halfweg.

De tweede helft was van mindere makelij met te weinig tempo en uitgespeelde kansen. Ze opende met een lage voorzet van Ezekiel die Chevalier bereikte maar Taravel voorkwam erger. Aan de overkant schoot Bruno via een Kortrijkse verdediger in het zijnet. Vanderhaeghe bracht Batsula en Rolland voor Ouali en de gekwetste Ezekiel en kort daarop stond de 2-0 op het bord. Chevalier werd mooi vrijgespeeld op de rechterflank en zijn assist werd heerlijk overhoeks binnengekopt door Lepoint die daarna zijn verdiende applausvervanging kreeg.

Nauwelijks vijf minuten later was de zege helemaal binnen toen publiekslieveling Chevalier een foutje van Tormin afstrafte en in een tijd de 3-0 voorbij Van Damme trapte. In de slotfase lukte D'Haene na een flipperkastmoment zelfs nog een vierde goal : 4-0!

KVK dat uiteindelijk groepswinnaar werd met 24 op 30 is klaar voor de PO2-finale van woensdag. De match tegen Sporting Charleroi wordt afgetrapt om 20.30u.

DIGEST

KVK speelde met Perreira, Kumordzi, Lepoint (74’ Koita), Kagelmacher, Chevalier, Ouali (64’ Batsula), D’Haene, Ezekiel (69’ Rolland), De Sart, Van Der Bruggen, Golubovic
Bank: Bruzzese, Azouni, Koita, Batsula, Rolland, Charisis, Hines-Ike

Cercle Brugge speelde met Van Damme, Taravel, Delacourt (’46 Etienne), Lambot, Koné (74’ Bongiovanni), Palun, Bruno, Mercier, Tormin, De Belder (’46 Aliou), Vanhoutte
Bank: Nardi, Etienne, Alioui, Marega, Ueda, Bongiovanni, Decostere, Deman

Goals: 18’ Ezekiel (1-0), 71’ Lepoint (2-0), 76’ Chevalier (3-0), 89' D'Haene (4-0)
Geel: Taravel, Palun, Bruno, Mercier