Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Kerels gaan de boot in tegen de buren

Matchreport

Na de zes op zes tegen Lierse en OHL gingen de Kerels op zoek naar een derde opeenvolgende overwinning. Dat de tegenstander Zulte-Waregem heette zorgde natuurlijk voor een extra pigment. Voor de derby koos coach De Boeck voor de vertrouwde namen van de voorbije weken. Daardoor kwamen onder meer Kumordzi, Makarenko, Van der Bruggen terug in de ploeg. Lepoint behield zijn basisplaats, Perbet begon op de bank.

De thuisploeg nam snel het initiatief in handen en creëerde meteen veldoverwicht. Dat leverde een mooie kans op voor Bongonda die net naast besloot. Olayinka liet zich ook eens zien en bij de derde kans mocht KVK alle voetbalgoden danken dat de nul op het bord bleef. Eerst trapte De Fauw op Bruzzese, in de rebound besloot Olayinka onbegrijpelijk op de lat. Tussendoor was er een schuchtere poging van Chevalier vanop afstand, Ouali trapte in het zijnet. De Kerels hadden toen al de geblesseerde Kumordzi vervangen door Palmer-Brown. De Kerels herstelden meer en meer het evenwicht, maar opnieuw was de reuzekans voor de thuisploeg. Het was deze keer Bongonda die de voorsprong liet liggen. Ei zo na kwamen de Kerels nog op voorsprong maar een poging van Ouali verdween via een thuisverdediger in corner. Op slag va rust kwamen de buren toch p 1-0 toen Bongonda een bal met het hoofd in doel verlengde. 1-0 bij de rust.

Ook in de tweede helft zette de fusieclub onmiddellijk zijn stempel maar Bruzzese hield met twee mirakelsaves de score op het bord. Ook De Pauw ging zijn kans maar ook hij vond onze keeper op zijn weg. Bruzzese bleef haast onklopbaar ook een poging van dichtbij van Harbaoui die de voorbije wedstrijden nochtans makkelijk scoorde. De Boeck bracht De Smet in en toen die een vrijschop nam, week de bal af en ging maar net naast. Een minuut later was Stijn alweer dicht bij de gelijkmaker maar Walsh keerde zijn poging nog van de lijn! Aan de overkant dreigde Kaya met een pegel en stuitte Olayinka op een alweer secure Bruzzese. Die tipte nog een vrijschop van Kaya over zijn doel. Toen de thuisploeg 12 minuten voor tijd een strafschop kreeg voor een fout van Lepoint op Olayinka was het Kortrijkse lot bezegeld. Harbaoui trapte de 2-0 in doel en wedstrijd gespeeld. Kaya dikte in de slotfase nog aan tot 3-0.

Zulte-Waregem speelde met Bossut, De Fauw, Baudry, Derijck, Harbaoui, Kaya (’86 Coopman), De Pauw, Walsh, De Sart, Bongonda (’81 Heylen), Olayinka
Bank: Bostyn, Heylen, Leya Iseka, Madu, Oldrup Jensen, Cordaro, Saponjic, Coopman

KVK speelde met Bruzzese, D'Haene, Kumordzi (’17 Palmer-Brown), Kagelmacher, Van der Bruggen (’64 De Smet), Makarenko, Ajagun, Ouali (’74 Papazoglou), Perbet, Chevalier, Lepoint
Bank: Kaminski, De Smet, Papazoglou, Palmer-Brown, Ivanof, Van Loo, Perbet

Goals: 43” Bongonda (1-0), 80’ Harbaoui (pen) (2-0), 84’ Kaya (3-0)
Geel: D’haene, Baudry, Lepoint
Rood: -