Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Kerels eindigen seizoen in schoonheid : 2-0 zege tegen Antwerp

Matchreport

De Kerels kregen vorige week zekerheid over hun deelname aan PO2. Er restte nog één wedstrijd om de reguliere competitie in schoonheid af te sluiten. De laatste match op eigen veld tegen PO1-ploeg Antwerp kon gebruikt worden om de thuisreputatie nog verder op te poetsen. Coach Vanderhaeghe koos voor Van der Bruggen en De Sart die terug uit schorsing kwamen. Daardoor verhuisden Koita en Charisis naar de bank. Ook Azouni en Hines-Ike kwamen aan de aftrap.

De bezoekers lieten met het oog op de play-offs basisspelers als Haroun, Van Damme en Mbokani rusten, Refaelov begon als wisselspeler. De partij kende een lange studieronde met twee ploegen die loerden op een fout bij de tegenstander. Veel kansen leverde dat niet op, al zorgden zowel Bolingi als Rolland voor gevaarlijke voorzetten waarmee misschien meer kon mee gedaan worden. Het eerste echte kansje van Avenatti, na een mooie borstcontrole van Felipe, was een gekraakt schot dat maar net naast ging.

De Kerels werden de betere ploeg en een sublieme center van Kagelmacher zette Chevalier voor doel maar Teddy kon de bal niet goed genoeg controleren en weg kans. Ook aan de overkant viel een reuzekans uit de hemel, maar de harde knal van Bolingi verdween via de vingertoppen van Bruzzese tegen de paal. De wedstrijd zakte wat in elkaar net als het tempo in de partij. Enkel de blessure van Rolland, vervangen door Lepoint, en de onnodige fout van Simao op Chevalier, terecht bestraft met geel, waren nog het vermelden waard.

De Sart zet Kerels op weg naar zege

Geen wissels aan de rust die op een hoger tempo van start ging en al snel opende met een goal van Avenatti, maar onze Uruguyaanse spits stond buitenspel en dus ging het feestje niet door. Felipe legde kort daarna een knappe center van Chevalier goed terug maar er was geen Kortrijkzaan gevolgd om de bal binnen te duwen. Het was wachten op de eerste kans van de bezoekers maar bij de vrijschop van Hairemans moest Bruzzese wel alles uit de kast halen om de openingsgoal te verhinderen.

Net voorbij het uur bracht Vanderhaeghe Koita in plaats van Stojanovic maar het waren de bezoekers die de druk opvoerden. Govea’s schot werd afgeblokt in hoekschop en Bruzzese hield Owosu van een goal, in de herneming bracht Hines-Ike redding. KVK zette nu alles op alles, eerst schoot Koita maar net over, maar de volgende kans was wel raak. Bolat bokste een bal in de voeten van De Sart die niet twijfelde : 1-0. Antwerp drong wat aan maar het was Avenattti die de kers op de taart zette met de 2-0 in de slotminuut!

In PO2 derby's met Moeskroen, Zulte Waregem en Cercle Brugge!

Door de late winst eindigt KVK als achtste in de reguliere competitie met 43 punten. In PO2 ontmoeten de Kerels Moeskroen, Zulte Waregem, Cercle Brugge, Waasland-Beveren en Union.

DIGEST

KVK speelde met Bruzzese, Kagelmacher, Hines-Ike, Chevalier (82' Batsula), Van der Bruggen, De Sart, Stojanovic (64’ Koita), Avenatti, D’Haene, Rolland (30’ Lepoint) en Azouni
Bank: Pereira, Kumordzi, Rougeaux, Koita, Lepoint, Charisis, Batsula, Ezekiel en Golubovic

Antwerp FC speelde met Bolat, Domingues, Opare, Arslanagic, Batubinsika (87' Refaelov), Aurelio, Hairemans, Simao (69’ Owosu), Govea, Bolingi en Baby
Bank: De Winter, Seck, Quiryen, Refaelovv, Nazarina, Nostlinger en Owosu

Goals: 82' De Sart (1-0)
Geel: Simao, Arslanagic, Hines-Ike
Toeschouweers : 7384