Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Kerels dicht bij groepswinst na 2-3 zege in Moeskroen

Matchreport

De zege op Cercle had de Kerels weer een stap dichter gezet bij de finale van PO2, een nieuwe overwinning op Moeskroen zou haast zekerheid brengen. Vanderhaeghe zette Bruzzese terug in doel, maar onze coach kon geen beroep doen op de gekwetste Hines-Ike en De Sart. Rougeaux kwam daardoor voor het eerst sinds februari 2018 aan de aftrap.

Voor een mager gevuld stadion hielden de twee teams een lange studieronde al was een kopballetje van Vojvoda wel een eerste prik van de thuisploeg. De eerste echte kans leverde al een doelpunt op maar de goal van Lepoint op assist van D’Haene werd afgekeurd. Het tempo ging nu de hoogte in en snelle man Awoniyi van Moeskroen kreeg een uitstekende kans maar besloot naast. De goal kwam er dan toch toen de Moeskroense goalgetter werd aangetikt in de grote rechthoek en scheids Boterberg naar de stip wees. Leye zette de 1-0 feilloos op het bord. Lang kon Moeskroen, al snel herleid tot tien man na de uitsluiting van Dussenne, niet genieten van de voorsprong, want een minuut na het openingsdoelpunt bracht Chevalier de Kerels langszij : 1-1. Ei zo na kwam KVK net voor de rust nog voor, maar Vasic hield zowel Koita als D’Haene van een doelpunt.

De tweede helft opende met een reuzekans voor Awoniyi maar de Nigeriaan miste onbegrijpelijk. De reactie van de Kerels bij wie Kumordzi Golubovic was komen vervangen liet niet lang op zich wachten. Chevalier bediende Koita die net over trapte. Kortrijk bleef komen en werd daar ook voor beloond toen Chevalier, goed vrijgespeeld door Rolland, strak voorzette en Boya de bal ongelukkig voorbij zijn eigen doelman trapte : 1-2. KVK had de match goed onder controle maar toen Rolland Leye aantikte in de grote rechthoek legde Boterberg, met hulp van de VAR, de bal op de stip. Amallah trapte de elfmeter feilloos binnen : 2-2. De kansen bleven zich nu opstapelen maar noch Stojanovic, Kumordzi en Lepoint konden opgelegde kansen verzilveren. Zoveel aanvallend geweld moest wel uitmonden in een doelpunt en dat kwam er ook met een gelukje toen een afschamper van Van Der Bruggen haast per toeval bij Avenatti belandde die de 2-3 scoorde ter ere van zijn pas geboren zoon Vincenzo! Moeskroen drong nog wat aan, maar de Kortrijkse zege kwam niet meer in gevaar. Azouni had zelfs nog een vierde goal aan de voet.

Komende zaterdag ontvangt KVK, dat de leidersplaats veroverde in de poule, in eigen Guldensporenstadion Waasland-Beveren. Aftrap om 20u.

DIGEST

Moeskroen speelde met Vasic, Dussennne, Amallah, Awoniyi, Boya, Dione (86' Vroman), Godeau (15’ Kuzmanovic), Van Durmen (81' Pierrot), Vojvoda, Gulan, Leye,
Bank: Butez, Kuzmanovic, Sadiku, Pierrot, Vroman, Gkalitsios

KVK speelde met Bruzzese, Kagelmacher, Rougeaux,, Chevalier (86' Azouni) Van der Bruggen, Koita (70’ Stojanovic), Lepoint, Rolland, Golubovic, Avenatti, Golubovic (46’ Kumordzi)
Bank: Pereira, Azouni, Stojanovic, Charisis, Batsula, Ezekiel, Kumordzi

Goals: 30’ Leye (pen) (1-0), 31’ Chevalier (1-1), 56’ Boya (own) (1-2), 66’ Amallah (pen) 2-2, 75’ Avenatti (2-3)
Geel: Kagelmacher, Amallah, Golubovic, Kuzmanovic
Rood : Dussenne

Chevalier was goed voor de 1-1

MOE - KVK 2-3