Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Kerels boeken vierde uitzege in Oostende

Matchreport

Eerste match van de terugronde en ook de eerste wedstrijd onder nieuwe coach Yves Vanderhaeghe die met de verplaatsing naar KV Oostende meteen zijn ex-ploeg mocht bekampen. Onze trainer liet Kumordzi en Batsula debuteren en zette ook Avenatti en Rolland in de ploeg. Van Der Bruggen en D’Haene waren geschorst.

In de heenwedstrijd waren de kustjongens onverdiend komen winnen en dus had KVK meer dan één reden om in Oostende punten te pakken. KVO zelf zat bovendien ook in een dipje met slechts één overwinning in haar laatste zeven partijen. De Kerels begonnen gretig aan hun wedstrijd en Chevalier liet zich al meteen opmerken met zijn snelheid die uitmondde in een leuke actie die door De Bock onschadelijk werd gemaakt. Ook Mboyo zette goed door en zette hard voor, een bal die gevaarlijk voorlangs ging. Ilombe was ook bij de volgende kans betrokken na een onzekere tussenkomst in de KVO-verdediging maar Ondoa kwam gepast tussen. KVK was de betere in het spel maar toch klom de thuisploeg op voorsprong toen Batsula hands beging in de grote rechthoek bij een voorzet van Capon. Zivkovic zette de penalty feilloos om. De Kerels waren niet aangeslagen door dat doelpunt en maakten voor het halfuur gelijk. Een aanval uit het boekje belandde bij Batsula die knap voorzette voor Avenatti die knap binnenkopte : 1-1 en alles te herdoen. De gelijkmaker zorgde voor een hernieuwd elan maar aan de overkant moest Kaminski al zijn kunnen inzetten oog in oog met Zivkovic. Net voor de rust zou Thomas de Kerels nog eens rechthouden toen alweer Zivkovic alleen voor hem verscheen. Mboyo haalde ook nog eens uit maar Ondoa liet zich niet verrassen. Einde van de eerst helft met liefst 59% balbezit voor de Kerels.

Ook in het begin van de tweede helft speelde Kaminski een cruciale rol. Opnieuw hield hij Zivkovic van de tweede Oostendse treffer. De goal viel gelukkig aan de overkant toen Mboyo na een scrimmage de bal voorbij Ondoa duwde en de Kerels 1-2 voorbracht. KVO moest nu komen en deed dat ook maar ondanks enkele uitstekende mogelijkheden bleek het toch te weinig effficiënt voor doel. Zo kreeg Zivkovic een kopkans en trapte Sakala onbesuisd naast. De Kerels hielden het hoofd koel en bleven gevaarlijk vooraan. Ouali trapte naar doel en Chevalier had de 1-3 aan de voet maar Faes zat er nog tussen. Teddy’s daaropvolgende schot werd door Ondoa in twee keer gepakt. Ook Ouali had kunnen scoren maar Ondoa pareerde nog zijn mooie kans. In de slotminuut redde Kumordzi nog een bal op de lijn van Sakala.

De Kerels speelden de partij volwassen uit en boekten zo hun vierde uitzege dit seizoen. Volgende zaterdag ontvangen we thuis Moeskroen.

 

DIGEST

KV Oostende speelde met Ondoa, Capon (’65 Bataille), Milovic (’57 Sakala), Lombaerts, Faes, De Bock, Canesin, Coopman (’81 Guri), Zivkovic, Vandendriessche,, Vanlerberghe
Bank: Dutoit, Bataille, Marquet, Boonen, Ozkan, Sakala en Guri

KVK speelde met Kaminski, Kumordzi, Hines-Ike, Batsula, Azouni, Chevalier (’84 Charisis), Rolland, Stojanovic (’71 Kanu), Mboyo (’65 Ouali), De Sart, Avenatti
Bank: Bruzzese, Kanu, Lepoint, Charisis, Ajagun, Ezekiel en Ouali

Doelpunten : 18’ Zivkovic (pen) (1-0), 26’ Avenatti (1-1), 55’ Mboyo (1-2)
Gele kaarten : Avenatti

KV Oostende - KV Kortrijk 1-2