Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Kerels boeken knappe zege op Freethiel

Matchreport

Na de bekeruitschakeling tegen Antwerp ging KVK op zoek naar eerherstel op de Freethiel tegen het bedreigde Waasland-Beveren. De rood-witten startten met Selemani, Makarenko en Lepoint in de basis. Mboyo, Moffi en Azouni verdwenen naar de bank.

Knap doelpunt Lepoint

De Kerels die nog maar weinig te winnen of te verliezen hadden, konden vrank en vrij spelen en na een speldeprikje van Makarenko dat werd afgeblokt, kreeg Lepoint de eerste echte goeie kans. De Sart zorgde voor de assist, Christophe kopte maar net naast. De thuisploeg liet zich niet onbetuigd en toen Agyepong de bal voor doel bracht, kwam Sula net te laat om de 1-0 binnen te tikken. De geel-blauwen dreigden ook nog eens via Kobayashi, maar zijn schot belandde in de handen van Jakubech.

Net voor het halfuur kwamen de Kerels dan op voorsprong met een leuk doelpunt van Lepoint na een schitterende pass van D'Haene. Op snelheid ging Christophe voorbij Caufriez en werkte beheerst af : 0-1! De thuisploeg probeerde wel, maar was te weinig doeltreffend in de zone van de waarheid tot Kobayashi net voor de rust Jakubech kon verslaan: 1-1, meteen ook de rustscore.

De Sart scoort winninggoal

De tweede helft startte met een appel voor strafschop na fout op Selemani maar de ref noch de VAR gingen hier op in. Het was een beetje wachten op doelgevaar tot Stojanovic plots een reuzekans kreeg voorgeschoteld door Van Der Bruggen maar Jovan stuitte op doelman Jackers.

Sula liet zich nog eens gelden voor de Waaslanders maar het was KVK dat opnieuw op voorsprong klom : De Sart haalde fors uit met een heerlijke knal en via de onderkant van de lat bracht hij KVK op 1-2. Veel dreiging kwam er nadien niet meer van Waasland dat de punten nochtans nodig had zodat de zege van de Kerels nooit echt in gevaar kwam.

Mooie winst dus en zaterdagavond speelt KVK opnieuw op verplaatsing. Het maakt dan de trip naar KV Oostende.

DIGEST

Waasland-Beveren speelde met Jackers, Wiegel, Bizimana, Kobayashi, Piotrowski (83' Verreth), Caufriez, Vukotic, Foulon, Agyepong (66' Dierckx), Sula, Milosevic (78' Milosevic)
Bank: Gabriel, Badibanga, Gamboa, Vukcevic, Verreth, Schrijvers, Dierckx

KVK speelde met Jakubech, Selemani (72' Mboyo), Tuta, D'Haene, Makarenko, De Sart, Golubovic, Stojanovic (62' Moffi), Van Der Bruggen, Derijck, Lepoint (89' Hornby)
Bank: Bruzzese, Azouni, Mboyo, Hornby, Kage, Moffi, Batsula, Ocansey

Goals: 26' Lepoint (0-1), 43' Kobayashi (1-1), 65' De Sart (1-2)
Gele kaarten : De Sart, Bizimana, Agyepong

Mooie zege in het Waasland!

Doelpunten WBE-KVK