Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Kerels blijven in laatste thuismatch steken op gelijkspel tegen Moeskroen

Matchreport

De Kerels ontvingen vrijdagavond Royal Excel Moeskroen in de laatste thuismatch van het seizoen. Coach Glen De Boeck koos voluit voor de aanval. Chevalier, Perbet en Papazoglou begonnen samen aan de aftrap. Ajagun, De Smet en Van der Bruggen moesten voor de aanvoer zorgen. Scheidsrechter van deze partij was de heer Jan Boterberg.

In de openingsminuten was het even verschieten voor iedereen in het Guldensporenstadion. Van Loo ging zonder contact neer en greep meteen naar zijn hartstreek. De verdediger kon gelukkig nog zelf van het veld afgaan.  De Kerels moesten even bekomen van het schrikmoment, maar tekenden op het kwartier voor de eerste grote kans. Perbet kwam uit het niets alleen voor doel, maar zijn twee pogingen brachten Moeskroen-doelman Butez niet in verlegenheid. Niet veel later eindigde een leuke combinatie van de Kerels in een schot van D’Haene dat een metertje naast ging.

Weinig kansen

Op het halfuur moest coach De Boeck al een tweede wissel doorvoeren. Lepoint kon niet meer verder. Kovacevic was zijn vervanger van dienst. De Kerels hadden het overwicht in de eerste helft, maar echte kansen bleven uit. Zo gingen we zonder doelpunten de rust in.

In de tweede helft was Moeskroen meteen gevaarlijk. Rotariu mocht alleen op Bruzzese af, maar plaatste het leer onbegrijpelijk naast het doel. Daarna was het lang wachten op nieuw doelgevaar. Tot in de 58e minuut. Een voorzet van kwam met een Moeskroens been bij Perbet terecht. Die haalde meteen hard uit, maar zijn knal ging net naast. Enkele minuten later was het de beurt aan Papazoglou. Zijn kopbal viel in de handen van Butez.

Papazoglou zorgde met de kop voor de 1-0

De Kerels bleven beuken op de Moeskroense verdediging en twintig minuten voor tijd was het eindelijk raak. Papazoglou knikte een voorzet van Ajagun keurig binnen. Lang kon KVK echter niet van de voorsprong profiteren. Rotario liep alles en iedereen voorbij en schoof het leer netjes onder Bruzzese. 

Met nog iets minder dan een kwartier op de klok was Papa dicht bij z’n tweede van de avond. Ook nu waagde hij zijn kans met het hoofd, maar zijn kopbal spatte uit op de paal. Het slotoffensief van de Kerels kon niet meer baten. Zo eindigde de laatste thuismatch in een 1-1 gelijkspel tegen Royal Excel Moeskroen.

 

DIGEST

KVK speelde met Bruzzese, Van Loo (7’ Azouni), Lepoint (30’ Kovacevic), Palmer-Brown, D'Haene, De Smet, Van der Bruggen, Chevalier, Ajagun, Papazoglou, Perbet (70' Hoxha)

Moeskroen speelde met Butez, Galitsios, Mezague, Diedhiou (87’ De Medina), Huyghebaert, Mbombo (73’ Spahiu, van Durmen, Aidara, Mohamed, Rotariu, Petit (57’ Jelavic)

Doelpunten : 70’ Papazoglou 1-0, 72’ Rotariu 1-1
Geel :
Rood : -

KV Kortrijk - Moeskroen 1-1