Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Kehrweg

KAS Eupen

Speeldag 20
1
2
Competition type: Reguliere competitie 2019-2020

KV Kortrijk

Gouden zege in Eupen

Matchreport

Na de deugddoende bekerzege op Union trok KVK richting Oostkantons voor het duel met AS Eupen. De kwalificatie voor de halve finale zorgde voor extra vertrouwen voor deze verre verplaatsing. Coach Vanderhaeghe miste Mboyo in zijn basiselftal en zette Stojanovic op de bank. Daardoor verscheen Ezekiel aan de aftrap, net als D’Haene.

Ezekiel breekt de ban

Eupen nam de beste start in haar thuisduel met een bal van Bautista op het doelkader, maar het waren de Kerels die in minuut 20 op voorsprong kwamen. De Sart probeerde het met een volley en Ezekiel was er als de kippen bij om het leer voorbij doelman De Wolf te schieten : 0-1. Selemani was toen al ingevallen voor de vroeg geblesseerde Batsula. Heel lang kon KVK niet genieten van die voorsprong was nog voor het halfuur stonden de bordjes gelijk. D’Haene beging handspel in de grote rechthoek en Milicevic feilde niet vanaf de stip : 1-1 en alles te herdoen.

De wedstrijd werd wat bitsiger en het spel lag geregeld stil. Daartegenover kregen we weinig kansen te zien. In het slot van de eerste periode bediende Ocansey wel nog Selemani maar Faïz liet de reuzekans en de 1-2 liggen toen zijn kopbal op de lat belandde.

Eerste goal Selemani goed voor overwinning

De tweede helft was nog maar vijf minuten ver toen Selemani zijn foutje van de eerste helft rechtzette met zijn allereerste goal voor KVK : 1-2. De thuisploeg zette nu alles op alles en de Kerels moesten het spel ondergaan. Daardoor kregen de bezoekers meer ruimte en diep in de tweede periode had de ingevallen Stojanovic een mooie gelegenheid op de beslissende derde treffer, maar Jovan hield de spanning in de match.

In de ultieme slotfase was het nog bibberen voor de meegereisde fans toen scheids Put nog naar de strafschopstip wees na een vermeende overtreding, maar de VAR floot hem gelukkig terug en deed de penalty teniet.

1-2 dus, de eerste zege sinds 20 oktober en de driepunter was er een van goudwaarde. Op tweede Kerst ontvangt KVK in eigen vesting rode lantaarn Cercle Brugge. Aftrap om 14.30u.

DIGEST

AS Eupen speelde met De Wolf, Bautista, Beck, Amat, Koch (58’ Toyokawa), Verdon, Cools (75’ Ciampichetti), Ebrahimi, Milicevic, Embalo (80’ Armani), Schouterden
Bank: Matthys, Toyokawa, Ciampichetti, Lazare, Lambert, Gnaka, Marreh, Lapena

KVK speelde met Jakubech, Golubovic, Tuta, Azouni, Kagelmacher, Van Der Bruggen, D’Haene, De Sart, Batsula (17’ Selemani), Ocansey (90’ Ajagun), Ezekiel (72’ Stojanovic)
Bank: De Man, Selemani, Kovacevic, Verkerken, Ajagun, Stojanovic, Hines-Ike

Goals: 20’ Ezekiel (0-1), 29’ Milicevic (1-1) (pen), 50’ Selemani (1-2)
Geel: Ezekiel, Azouni, Embalo

KVK haalde met 1-2 aan de Kehrweg