Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Kehrweg Kehrweg

KAS Eupen

Speeldag 25
0
1
Competition type: Reguliere competitie 2018-2019

KV Kortrijk

KVK wint zuinig 'am Kehrweg' : 0-1

Matchreport

De verste verplaatsing is ook dit seizoen die naar Eupen waar de Kerels de Panda’s partij gaven. De heenmatch werd door de Oostkantonners gewonnen met 1-3 en dus had KVK nog wat goed te maken. Coach Vanderhaeghe rekende voor dit duel op Hines-Ike, Azouni en Ouali die in de basis startten. Kagelmacher was geschorst, Koita en Golubovic begonnen op de bank.

De meegereisde supporters die van de club een attentie kregen voor hun inspanning om er bij te zijn in Eupen zagen al snel een vrijschop van Luis Garcia die door Bruzzese in twee tijden werd gepakt. Fall zette strak voor maar de thuisaanval liet het afweten. Voor de rest kregen we in de beginfase veel middenveldspel, tot Toyokawa vanop afstand uithaalde en zorgde voor het eerste echte gevaar, de bal ging echter een halve meter over. Eupen was met kleine voorsprong de betere ploeg tot De Sart het leer in de voeten kreeg na een slecht weggewerkte corner van Chevalier. Julien mikte naar de hoek maar de bal week nog af op de mee opgerukte Lepoint en kans weg. Toen iedereen ervan uitging dat we met een brilscore gingen rusten zette D’Haene hoog voor op links. Avenatti mikte centraal voor de doel met een harde kopbal de 0-1 op het bord.

Onmiddellijk na de pauze kreeg Batsula een goeie kans op de 0-2 maar hij kraakte zijn schot, het sein voor de Kerels om de tweede helft onmiddellijk in handen te nemen. Dat leidde net voor het uur bijna tot de 0-2 maar D’Haenes schot vanuit een scherpe hoek werd door Van Crombrugge met een knappe save toch nog in corner verwerkt. KVK werd nu de betere ploeg en Avenatti kon dreigen met een nieuwe kopbal, ook Chevalier liet nog eens van zich horen maar Bushiri voorkwam verder onheil. Eupen bracht drie verse krachten in maar verder dan een vrije trap van Luis Garcia, puik gepakt door Bruzzese, kwam het niet. KVK speelde de match volwassen uit en pakte een nieuwe driepunter.

Door de zege blijft KVK negende maar nadert het tot op één punt van Sporting Charleroi, onze tegenstander komende zaterdag. Aftrap om 18u.

DIGEST

AS Eupen speelde met Van Crombrugge, Keita, Luis Garcia, Castro Montes, Marreh (67’ Pollet), Toyokawa, Blondelle, Gnaka (81’ Schouterden), Bushiri, Fall en Milicevic (58’ Msakni)
Bank: Niasse, Loties, Mulumba, Pollet, Msakni, Schouterden en Molina

KVK speelde met Bruzzese, Ouali (90’ Ezekiel), Chevalier (78’ Stojanovic), Van Der Bruggen, Avenatti, Lepoint, De Sart, Batsula (85’ Koita), D’Haene, Hines-Ike en Azouni
Bank: Pereira, Kumordzi, Stojanovic, Charisis, Ezekiel, Koita en Golubovic

Goals: 43’ Avenatti (0-1)
Geel: Milicevic, Batsula

Kerels klopten Eupen met 0-1