Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Kehrweg

KAS Eupen

Speeldag 3
1
2
Competition type: Reguliere competitie 2017-2018

KV Kortrijk

Kerels pakken verdiend de volle buit op de Kehrweg

Matchreport

Na de glansrijke thuisoverwinning tegen Lokeren maakten de Kerels zaterdagavond de verre verplaatsing naar KAS Eupen. Never change a winning team, dacht coach Yannis Anastasiou. Zo begonnen de Kerels met dezelfde basiself aan de aftrap. Scheidsrechter van dit duel was de heer Wesley Alen.

De wedstrijd begon met een studieronde. Beide ploegen vonden in het openingskwartier maar weinig ruimte. Het was de thuisploeg die in de 21e minuut zijn neus voor het eerst aan het venster stak. Een vrije trap van Verdier zoefde een metertje over.

Weinig rood-wit gevaar

Voor de Kerels bleef het zoeken in de eerste helft. Mooie combinaties waren er genoeg, maar dat leidde niet tot uitgespeelde kansen. Tot in minuut 38. Van der Bruggen zette zich goed door. Zijn schot die daarop volgde ging enkele meters over. Nog voor de rust moest De Smet noodgedwongen met een blessure naar de kant. Stojanovic was zijn vervanger van dienst. Die wissel loonde meteen. De net ingevallen Stojanovic zette de Kerels met zijn eerste balcontact op voorsprong. Dat was meteen ook de ruststand.

Pareltje van Chevalier

De Kerels dreven het tempo op in de tweede helft. Eerst liet Lepoint de 0-2 liggen, maar daarna was het wel raak. Chevalier werd goed de ruimte ingestuurd. De Fransman kapte zich even vrij en lepelde de bal daarna heerlijk over Van Crombrugge in doel. Na de dubbele voorsprong lieten de Kerels even begaan. Dat leidde tot enkele goede mogelijkheden voor de thuisploeg. Zo spatte een kanonskogel van Verdier uit op de kruising. Ook Tirpan was dicht bij de aansluitingstreffer, maar Kaminski stond pal. Twintig minuten voor tijd werd een moegestreden Verboom vervangen voor aanwinst Makarenko.

Aansluitingstreffer in slotfase

De thuisploeg  ging daarna vol in de aanval en dat loonde. Kaminski redde nog de eerste poging, maar Loties scoorde in de rebound. Toch was de aansluitingstreffer slechts een voetnoot in deze partij. De Kerels hielden in het slot makkelijk stand en wonnen zo verdiend met 1-2 op de Kehrweg. Volgende week zondag staat thuis de topper tegen Club Brugge op het programma. Come on you Reds!

 

KAS Eupen                         1

KV Kortrijk                         2

KV Kortrijk: Kaminski, Verboom (70’ Makarenko), Kumordzi, Kovacevic, Van Loo, Van der Bruggen (K), De Smet (36’ Stojanovic), Ajagun, Lepoint, Chevalier, Ouali (78’ Azouni)

Doelpunten: 38’ Stojanovic 0-1, 55’ Chevalier 0-2, 81’ Loties 1-2