Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS
Kehrweg Kehrweg

KAS Eupen

1/4e Finale
4
0
Competition type: Croky Cup 2016-2017

KV Kortrijk

Veekaa verliest in de Oostkantons

Matchreport

Vanavond maakten de Kerels de verre plaatsing naar de Oostkantons. Tegenstander van dienst was KAS Eupen. Bij Veekaa kwamen Kovacevic, Rolland en Mercier terug in de ploeg. Scheidsrechter vanavond was de heer Christof Dierick.

Wereldgoal Rolland

Na een gelijkopgaand openingskwartier zag Rolland zijn moment gekomen. De middenvelder begon aan een fantastische run en scoorde vervolgens met een kanonskogel in de winkelhaak. Daarna kwam Eupen beter in de partij en op het halfuur hingen de bordjes terug gelijk. Met een olympisch doelpunt sloeg Jeffren iedereen met verstomming. De thuisploeg zette zes minuten later de scheve situatie helemaal recht. Onyekuru versierde een strafschop en zette de elfmeter feilloos om. Dat was meteen ook de ruststand.

Weinig doelgevaar

In de tweede helft was het lang wachten op de eerste mogelijkheid. Pas in de 65e minuut stak Veekaa zijn neus aan het venster. Chevalier haalde hard uit, maar Eupen-doelman Van Crombrugge pakte zonder al te veel moeite. Enkele minuten later werd Mercier foutief gestopt in de zestien, maar ref Dierick gaf een vrije trap. Aan de overkant viel er wel een derde doelpunt. Onyekuru scoorde aan de verste paal z’n tweede van de avond. Totovytskyi gaf Veekaa nog even hoop met een snoeihard strafschopdoelpunt, maar een gelijkspel zat er niet meer in.

KAS Eupen                         3

KV Kortrijk                         2

KV Kortrijk: Kaminski, Ouali, Kovacevic, Rougeaux, Van Loo, De Smet (86’ Stojanovic), Van der Bruggen (85’ Sarr), Mercier, Rolland, Ivanof (63’ Totovytskyi), Chevalier

Doelpunten: 16’ Rolland 0-1, 32’ Jeffrén 1-1, 38’ Onyekuru (pen.) 2-1, 79’ Onyekuru 3-2, 88’ Totovytskyi (pen.) 3-2

Geel: Ouali, Rolland, Mercier, Kovacevic