Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS
Kehrweg

KAS Eupen

Speeldag 27
1
0
Competition type: Reguliere competitie 2016-2017

KV Kortrijk

1-0 verlies in Eupen

Matchreport

De Kerels trokken na de 6 op 9 richting Eupen waar ze op zoek gingen naar een nieuwe driepunter. Dat moest dan wel gebeuren zonder een resem afwezigen : Dimitris Goutas en Tomislav Barbaric waren geschorst, Andriy Totovytskyi vertoeft door visumproblemen nog steeds in Oekraïne en Elohim Rolland, Lucas Rougeaux, Lennert De Smul, Stijn De Smet, Hervé Kage en Idir Ouali waren geblesseerd. Coach Van Lancker zette daarom onder meer Sarr, Pavlovic, Joaozinho en Mercier in de ploeg. Kovacevic debuteerde.

We kregen een flauwe eerste helft met weinig kansen waarbij beide teams afwachtend begonnen, hoewel de thuisploeg nog punten nodig had in zijn strijd om het behoud. Het was Eupen dat de eerste kans kreeg op het kwartier toen Onyekuru, in strijd met Saadi om de derde plaats in de topschutterstand, oog in oog met doelman Sifakis verscheen. Michalis schudde echter een knappe reflex uit zijn mouw en de bal verdween in corner. Aan de overkant liet een vinnige Mercier zich gelden en bij een van zijn doorsteekpasses scoorde Saadi maar hij werd afgevlagd voor buitenspel. Even later zou hij ook nog eens op Van Crombruggen besluiten. Sarr probeerde het ook nog vanop afstand, Mercier vond dan weer de Eupense doelman op zijn weg. 0-0 bij de rust.

Ook in de tweede helft ontbraken echt grote kansen en was de amusementswaarde eerder beperkt. Chevalier werd wel eens knap afgezonderd door Saadi maar de hoek was te scherp voor Teddy en Van Crombruggen weerde in hoekschop. Aan de overkant kwamen de Kerels goed weg toen een schot van Onyekuru via het been van Sifakis tegen de paal verdween. Het tempo zakte en ook nu was het ver zoeken naar mogelijkheden. Een kwartier voor tijd kreeg Van Loo zijn tweede geel karton onder de neus en dus moesten de Kerels met zijn tienen verder. In de slotfase klom de thuisploeg toch nog op voorsprong toen Garcia na een ingestudeerde corner de bal tot bij de vrijstaande Wague bracht die de bal knap in doel verlengde : 1-0. Drie minuten voor tijd schoot D’Haene nog eens net naast de kooi van de Eupense goalie, maar dichter kwam de Veekaa niet meer.

Na de zes op zes tegen Lokeren en Standard volgden nu opnieuw twee nederlagen. Komende zaterdag wacht Waasland-Beveren dat zich na de zege tegen Moeskroen wellicht redde zodat we zaterdagavond hopelijk een open wedstrijd krijgen met twee teams die zich rustig kunnen voorbereiden op PO2.

KVK speelde met Sifakis, Kovacevic, Joaozinho, Van Loo, Pavlovic, Van der Bruggen, Mercier (’84 Veldwijk), D’Haene, Sarr (’88 Stojanovic), Chevalier en Saadi.

geel : Van Loo, Joazinho
rood : Van Loo (2x geel)