Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Ghelamco Arena

KAA Gent

Speeldag 9
2
0
Competition type: Reguliere competitie 2019-2020

KV Kortrijk

2-0 verlies in Ghelamco

Matchreport

De Kerels maakten dit weekend de verplaatsing naar AA Gent, een trip die de heropstanding moest inleiden na de moeilijke septembermaand. De bekerzege op Seraing gaf KVK hopelijk een boost. De rood-witten startten met Lepoint, Hines-Ike en Rougeaux in de basis. Stojanovic en Rolland waren gekwetst.

Evenwichtige eerste helft

We kregen een studieronde waarbij de Kerels het balbezit opeisten en ook konden dreigen op de helft van de thuisploeg. Ze gingen volop hun kans en weigerden zich in te graven. Dat resulteerde in enkele snelle corners waarbij Hornby’s poging naast ging na een eerdere kopbal van Kagelmacher. Ook de tweede kans kwam via Fraser maar zijn poging verdween in corner. KVK kwam nooit echt in gevaar al was een redding van Bruzzese nodig op een kopkans van Ngadeu.

Gent efficiënter na de rust

AA Gent kwam geprikkeld uit de kleedkamer en zette duidelijk meer druk dan voor de pauze, met vooral meer veldoverwicht op het middenveld. Het doelpunt in minuut 58 van Ngadeu betekende nu wel dat KVK, met Ezekiel in plaats van Hornby, moest gaan komen. Gent wou meer en David trapte in de handen van Bruzzese. Toen Bronn een poging van Mboyo afstopte, was er even een zweem van handspel maar de VAR ging er niet op in. Die stond wel lange tijd stil bij een tweede goal van Gent dat uiteindelijk werd afgekeurd voor buitenspel. Kage en Ocansey kwamen de Kerels nog versterken en een vrijschop van De Sart werd door Kaminski in twee keer gepakt.. Het was ijdele hoop want de goal viel aan de overkant toen David de match besliste : 2-0.

Sleutelmoment: Vergat de VAR een handsbal in het voordeel van KVK te beoordelen?

DIGEST

AA Gent speelde met Kaminski, Ngadeu, Owosu, Yaremchuk (’77 Kubo), Odidja, Lustig, Asare, Bronn, Depoitre (’68 Kvilitaia), Kums, David (’89 Bezus) Bank: Coosemans, Bezus, Kvilitaia, Mohammadi, Dejaegere, Kubo, Derijck

KVK speelde met Bruzzese, Hines-Ike, Kagelmacher, Mboyo, Rougeaux, Van der Bruggen, Ajagun (’77 Ocansey), De Sart, D’Haene, Lepoint (’77 Kage), Hornby (’60 Ezekiel)
Bank: Jakubech, Ezekiel, Kage, Azouni, Batsula, Ocansey, Kovacevic

Goals : ’58 Ngadeu (1-0) ’86 David (2-0)
Geel : Yaremchuk
 :

Kerels verloren in Gent