Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Ghelamco Arena

KAA Gent

Speeldag 14
3
1
Competition type: Reguliere competitie 2018-2019

KV Kortrijk

Licht toegekende strafschop leidt verlies in

Matchreport

KVK haalde uit de twee voorbije wedstrijden evenveel punten maar dat hadden er best vier meer kunnen zijn. Toch wijzigde trainer Glen De Boeck maar op één positie zijn elftal : Ouali werd vervangen door Charisis. Mboyo, terug uit blessure, begon op de bank.

We kregen een lange studieronde zonder veel doelgevaar in de beginfase. De Kerels begonnen afwachtend en lieten Gent komen maar de Buffalo’s, met ex-Kerel Dejaegere in de basis en Verstraete op de bank, stonden ongeïnspireerd te voetballen. Het leverde wel balbezit op maar geen kansen. Op het kwartier zorgde Kanu voor de eerste bal tussen de palen maar Kalinic liet zich niet verrassen. Er was weinig te beleven tot Van der Bruggen geel pakte. Net voor het half uur ging Azouni zijn kans met een knap schot maar de Gentse keeper stond pal. Aan de overkant geraakte Chakvetadze na een scrimmage in balbezit maar zijn knal ging hoog over. Voor de rest kregen we een erg matige eerste helft te zien. Tot de Kerels vijf minuten voor de rust alsnog op voorsprong kwamen na een snelle counter. Plastun trapte de bal klungelig tegen Kalinic en Stojanovic was er als de kippen bij om het misverstand in een goal om te zetten : 0-1. Voor Jovan al de zevende pot van het seizoen!

Strafschop leidt kentering in

De tweede helft startte met dezelfde 22 spelers. Het eerste kansje was voor Stojanovic maar zijn kopballetje ging naast het Gentse doel. Thorup bracht ex-Kerel Verstraete, net terug uit blessure, in plaats van Andijasevic. Een wissel die heel snel rendeerde want Yaremchuk werkte de uitstekende assist van de Oostendenaar voorbij Kaminski: 1-1 . De Kerels konden even geen vuist maken, enkel een schot van Azouni zorgde voor dreiging, en de pressing van Gent bleef aanhouden. Zo ging een vrijschop van Limbombe maar net over. De Boeck wisselde Chevalier en later Stojanovic voor Ouali en Mboyo om het tij alsnog te keren, maar een licht handspel van Mboyo leverde de thuisploeg in minuut 70 een penalty op. Limbombe zette die met een panenka om : 2-1. Gent kwam tien minuten voor tijd nog dicht bij de 3-1 maar Kaminski haalde een knap schot van Chakvetadze van onder de lat vandaan. In de slotfase verijdelde Thomas eerst nog een poging van Dejaegere, maar in de rebound stond Yaremchuk op de juiste plek om de derde Gentse goal te netten. Voor de Kerels de eerste nederlaag away sinds 16 september.

Komende zondag 11 november ontvangen we thuis Standard. Aftrap om 18u.

DIGEST

AA Gent speelde met Kalinic, Souquet (86’ Bronn), Rosted, Plastun, Chakvetadze, Limbombe, Yaremchuk (89’ Keita), Dejaegere, Asare, Andrijasevic (52’ Verstraete) en Esiti
Bank: Thoelen, Verstraete, David, Awoniyi, Koita, Bronn en Derijck

KVK speelde met Kaminski, Kagelmacher, Azouni, Chevalier (’58 Ouali), Kanu, Stojanovic (66’ Mboyo), Van Der Bruggen (76’ Ezekiel), Lepoint, Charisis, De Sart en D’Haene
Bank: Bruzzese, Kumordzi, Mboyo, Ajagun, Hines-Ike, Camara, Ouali, Batsula, Ezekiel

Goals : 40’ Stojanovic (0-1), 53’ Yaremchuk (1-1), 71’ Limbombe (pen) (2-1), 88' Yaremchuk (3-1)
Geel: Van Der Bruggen, D’Haene, Azouni, Yaremchuk, Charisis