Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Ghelamco Arena

KAA Gent

Speeldag 18
2
1
Competition type: Reguliere competitie 2017-2018

KV Kortrijk

Onterecht verlies in de Ghelamco Arena

Matchreport

Glen De Boeck wijzigde niets aan zijn elftal dat vlot Waasland-Beveren opzij zette. Op de bank vatte Gary Kagelmacher voor het eerst plaats na zijn blessure. Van der Bruggen, Perbet, Bruzzese en De Smet, die twee laatste vanop de bank, keken hun ex-ploeg in de ogen.

Chevalier zorgt voor vroege voorsprong

De match kon niiet beter beginnen voor de Kerels toen de eerste aanval meteen goed was voor de 0-1. Ouali, goed diep gestuurd op links, zette strak voor waar Perbet de bal slim liet lopen en Chevalier aan de tweede paal kon binnen duwen. Het antwoord van de thuisploeg liet echter niet lang op zich wachten. Gigot bracht na een mooie actie de bal voor doel, Yaremchuk schoot de bal voorbij een kansloze Kaminski: 1-1 na nauwelijks 10 minuten voetballen. De thuisploeg bleef het initiatief nemen onder meer via Bronn, Dejaegere en Kalu, maar de beste kans was toch voor Kubo die van ver trapte en zijn schot door Kaminski gepareerd zag. Kort daarop werd Rougeaux knap vrijgespeeld door Chevalier maar Lucas trapte naast. De thuisploeg voerde het tempo nog wat op en in minuut 25 werd het 2-1 toen Kubo een assist van Yaremchuk voorbij onze doelman trapte: 2-1, meteen ook de ruststand.

Overwicht voor Kerels in tweede periode

De Kerels startten in dezelfde formatie aan de tweede helft en namen aanvankelijk het initiatief in handen en drong Gent terug. Perbet kreeg twee grote kansen met eerst een kopbal die maar net naast ging en net voorbij het uur een scherpe bal die voorlangs ging. Een vrijschop van Chevalier werd door Kalinic klemvast gepakt. Gent liet het initiatief nu aan KVK en Perbet trapte, net voor zijn vervanging, in de vlucht over. In de slotfase zetten de Kerels nog alles op alles maar de score zou niet meer veranderen, ook al omdat Chevalier in de slotfase nog een reuzekans miste.

De Kerels krijgen dinsdag opnieuw AA Gent voor de voeten in de kwartfinale van de beker.

KVK speelde met Kaminski, Kumordzi, Makarenko, Kovacevic, Rougeaux, Ajagun, Chevalier, Van der Bruggen, Ouali (68’ De Smet), D’haene en Perbet (80’ Stojanovic)
Bank: Bruzzese, Kagelmacher, De Smet, Stojanovic, Budkivskyi, Azouni en Van Loo

KAA Gent speelde met Kalinic, Gigot, Verstraete, Mitrovic (68’ Dussenne), Yaremchuk, Kalu (67’ Saief), Dejaegere, Asare, Bronn, Simon (84’ Foket) en Kubo
Bank: Thoelen, Dussenne, Sylla, Machado, Saief, Foket, Milicevic

Doelpunten: 7’ Chevalier (0-1), 10’ Yaremchuk (1-1) en 27’ Kubo (2-1)
Geel: Makarenko, Dejaegere

Chevalier scoorde het openingsdoelpunt