Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS
Ghelamco Arena

KAA Gent

Speeldag 16
3
0
Competition type: Reguliere competitie 2016-2017

KV Kortrijk

Kansloos onderuit in Gent

Matchreport

Na het gelijkspel in Waasland-Beveren trok de Veekaa zondagmiddag naar de Ghelamco Arena voor het duel tegen AA Gent. Birger Verstraete was er door schorsing niet bij, Xavier Mercier, Lennert De Smul en Anthony Van Loo ontbraken door blessures. Daardoor kwamen Stijn De Smet en Gertjan De Mets beide aan de aftrap. Bij de thuisploeg geleid door ex-Veekaa coach Hein Vanhaezebrouck verschenen met Gershon, Mitrovic en Matton drie ex-Kerels aan de aftrap.

De Ghelamco Arena was volgelopen voor deze partij waarbij de thuisploeg ongeslagen aan de wedstrijd begon : Gent verloor thuis nog geen enkel punt en die dominantie zetten de Gentenaars ook nu weer in de verf. De Kerels kwamen nauwelijks in het stuk voor, op een schot van Saadi na, maar toch duurde het meer dan een half uur alvorens de Buffalo’s konden scoren na een perfect uitgespeelde actie afgewerkt door sluipschutter Perbet op assist van Milicevic. Ei zo na scoorde de Fransman een tweede keer maar bij die poging stond hij randje buitenspel. 1-0 bij de rust.

De Kortrijkse coaches zetten de Kerels op scherp tijdens de rust en de rood-witten kwamen ietsje aanvallender uit de kleedkamer. Saadi scoorde dan wel de 1-1, maar er was al gefloten voor buitenspel. Vijf minuten later verstapte Métanire zich in de rood-witte defensie, hij gleed uit en Neto nam het geschenk graag aan : 2-0 voorbij een kansloze Kaminski. Totovitskyi en D’Haene kwamen nog in de ploeg maar dat bracht geen zoden aan de dijk. Het was integendeel Gent dat via Saïef, die nauwelijks een halve minuut op het veld stond, de score nog uitdiepte tot 3-0. Een kopbal van Ouali was de laatste actie die we konden noteren.

De Veekaa pakte uit zijn twee Oost-Vlaamse uitmatchen maar 1 op 6 en moet zich herpakken wil het de aansluiting met de top zes niet verliezen. De kraker tegen Anderlecht volgende zondag komt in die zin misschien wel op het goeie moment. De kloof met de Brusselaars bedraagt vier punten, een zege van de Kerels verkleint die tot één punt. Eerst spelen de Kerels voor een plaats in de kwartfinales van de voetbalbeker, woensdagavond om 20 uur tegen Moeskroen. Enkele weken terug won de Veekaa op Le Canonnier alvast met 0-1 na een goal van Kage.

KVK speelde met Kaminski, Métanire, Gigot, Goutas, Joaozinho, De Smet (’68 Totovitskyi), De Mets, Kage (’78 D’haene), Rolland, Ouali, Saadi (’84 Papazoglou)

Geel : Gigot