Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS

Interview met Yannis na de fandag

Nieuws

Na afloop van de fandag blikte coach Yannis Anastasiou nog even terug op de wedstrijd tegen Oostende (mooie 3-0 zege!) en blikte hij vooruit op de competitiestart in Charleroi.

Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen Oostende, Yannis?

We zijn nu vijf weken bezig, we hebben grote delen van de wedstrijd gedomineerd en dat was positief. Ik vind dat we en goeie teamprestatie neergezet hebben door hard te werken. Er waren nog wat domme foutje die op dit niveau niet kunnen, dus moeten ons blijven focussen, we moeten niet denken dat alles eenvoudig zal gaan. We kunnen het onszelf makkelijk maken, maar onszelf ook in de problemen brengen . Concentratie blijft belangrijk, focus op de hele wedstrijd, dan zijn we goed bezig.

We scoren drie keer. Ben je tevreden over onze effici├źntie?

We hebben veel kansen gehad en mooie doelpunten gemaakt. Ik wil gewoon die lijn verder zetten en het tempo 90 minuten lang aanhouden. Intensiteit is voor mij belangrijk. De jongens hebben vijf weken lang goed gewerkt en conditioneel zitten we goed. Qua voetbal moeten we oppassen dat we de bal niet te snel weggeven aan de tegenstander.

Heb je de indruk dat de ploeg klaar is voor het seizoen?

Geen enkele ploeg is in deze fase klaar, of je nu Charleroi, Gent of Anderlecht bent. De groep is klein dus hebben we zeker nog versterking nodig , aan de andere kant werken we hard met de jongens die er zijn. Daarmee zetten we stappen vooruit. Iedereen is echter belangrijk voor het team . We hebben nog een week om te kijken waar we als ploeg nog beter kunnen worden.

Heb je ergens een basiselftal in gedachten?

Acht jongens die tegen Rijsel hebben gespeeld, stonden ook vandaag aan de aftrap. Voor de rest wilde ik graag nog enkele spelers aan het werk zien. De afspraak met Thomas en S├ębastien was vooraf gemaakt, de ene zou tegen Rijsel spelen, de andere tegen Oostende. Daarnaast wou ik Bryan nog eens 90 minuten laten spelen en ook Anthony omdat hij de eerste week van de voorbereiding had gemist door een kleine blessure. Ik wilde in de twee laatste wedstrijden iedereen scherp houden en kijken hoe fit alle spelers zijn.

Hoe belangrijk is die laatste week?

Elke wedstrijd is belangrijk zeker de eerste. Die is best moeilijk en lastig, maar we gaan de komende week werken om klaar te zijn tegen Charleroi, ook op tactisch vlak.

Sfeerverslag fandag