Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Imoh Ezekiel geland in Guldensporenstadion

Nieuws

Welkom Imoh Ezekiel in het Guldensporenstadion! Vandaag mocht KV Kortrijk Imoh Ezekiel verwelkomen in het Guldensporenstadion.

Imoh Ezekiel debuteerde op 19 februari 2012 (speeldag 26) op 18-jarige leeftijd bij Standard Luik met een invalbeurt in de wedstrijd op Zulte Waregem. In Play Off I van seizoen 2011-2012 speelde hij nog 5 wedstrijden, gaf hij zijn eerste assist in de gewonnen thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk. Hij scoorde zijn eerste officiële doelpunt in de Jupiler Pro League tegen KRC Genk in die Play Off I.

Het seizoen erna, seizoen 2012-2013, was Imoh Ezekiel helemaal vertrokken. In 22 competitiewedstrijden scoorde hij 14 doelpunten en gaf hij 5 assists. In Play Off I deed hij daar nog eens 2 doelpunten en 2 assists bij. Hij vormde er een succesvol spitsenduo met Michy Batshuayi en speelde samen met ex-Kerel Laurent Ciman.

Imoh Ezekiel en spitsbroeder Michy Bathuayi gingen het seizoen erna gewoon verder op hun elan en waren een gesel voor de defensies van de Jupiler Pro League. In het seizoen 2013-2014 scoorde Imoh 12 doelpunten en gaf hij 10 assists. Standard Luik werd dat seizoen vicekampioen. Hij maakte nog de voorbereiding mee van seizoen 14-15 en speelde mee in de Champions League kwalificatiematch tegen Panathinaikos.

Na die match maakte hij een transfer naar Al Arabi Sports Club, uitkomend in de Stars League van Qatar. In de Qatarese 1e Klasse scoorde hij 6 doelpunten in 14 wedstrijden. Hij werd in januari uitgeleend door Al Arabi en keerde terug naar Standard Luik. Hij maakte indruk in Play Off I en zorgde er met zijn 4 doelpunten mee voor dat Standard Luik opnieuw vicekampioen werd.

Het seizoen, seizoen 2015-2016 nadien werd de eenmalig Nigeriaans international uitgeleend aan landskampioen RSC Anderlecht. Bij paarswit moest hij de concurrentie aangaan met Sylla, Okaka en Suarez en werd hij er veelal als 2e spits of flankaanvaller uitgespeeld. Hij scoorde uiteindelijk 3 doelpunten en gaf 5 assists dat seizoen.

Dan volgde er geen Belgische passage meer voor Imoh en maakte hij het seizoen 2016-2017 vol bij Al Arabi, waar hij 5 doelpunten scoorde en 3 assists gaf in 19 wedstrijden. Daarna werd hij getransfereerd naar de Turkse eersteklasser Konyaspor, maar hij maakte er het afgelopen seizoen niet vol en werd het contract verbroken. In Januari maakte hij een transfer naar de Primera Division naar Las Palmas, hij maakte een meer dan solide indruk, maar kon toch de degradatie niet helpen vermijden.

Imoh Ezekiel kan nu op 24-jarige leeftijd (24 oktober 1993) terugkijken op een rijk gevulde carrière. 133 matchen (41 doelpunten en 32 assists) in de Belgische competitie, 10 matchen in de Primera Division, 13 in de Turkse Superlig en 33 in de Qatarese Stars League.

Hij tekende bij de Kerels een contract voor 3 seizoenen en zal met het rugnummer 39 spelen!

Come on Imoh Ezekiel!

Welcome Imoh Ezekiel