Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Idir Ouali komt over van 2e Bundesliga

Nieuws

De Frans-Algerijnse winger is geboren in Roubaix (Frankrijk) op 21 mei 1988 en komt over van de Duitse club SC Paderborn. Ouali zette zijn eerste voetbalstappen bij SCO Roubaix, de club van zijn geboortestad. Op 15-jarige leeftijd werd Ouali opgemerkt door Moeskroen en trok hij net over de grens naar België, waar hij zijn jeugdopleiding bij Moeskroen verder zette.

In 2007 debuteerde Ouali voor Moeskroen door in te vallen in de competitiewedstrijd tegen KAA Gent. Een jaar later startte hij voor het eerst in de basis thuis voor de competitiewedstrijd tegen Club Brugge op 8 maart 2008. Een wedstrijd waarin hij meteen wist te scoren en die goede vorm wist hij door te trekken door meteen ook in zijn tweede wedstrijd te scoren. In de start van het seizoen erna pakte Ouali meteen ook weer uit met een staaltje van zijn kunnen, hij scoorde een hattrick in de competitiewedstrijd tegen KAA Gent in de 4-2 gewonnen competitiewedstrijd. Hij wekte al snel de interesse van enkele grote Belgische clubs en buitenlandse clubs.

Na het faillissement van Moeskroen in december 2009 was Oauli een vrije speler. Hij tekende in januari een contract voor twee en een half seizoen voor de Franse eersteklasser Le Mans FC. Voor Le Mans FC kwam hij 73 keer in actie in 3 seizoenen, daarin wist hij 12 keer te scoren. De snelle winger maakte nadien de overstap naar de Duitse 2e Bundesliga, waar hij een tweejarig contract tekende bij Dynamo Dresden. De club kende er minder sportieve successen in de periode van Ouali, maar hij wist zich toch te onderscheiden met zijn snelheid en doelgerichtheid en was een gesel voor de defensies in de 2e Bundesliga. Bij Dynamo Dresden speelde hij 68 wedstrijden en scoorde hij 9 doelpunten en strooide hij met 12 assists.

In seizoen 2014-2015 werd hij aangetrokken door promovendus SC Paderborn. De Duitse club zag in Ouali de ideale versterking voor hun avontuur in de Duitse Bundesliga. Het werd helaas geen succes voor zowel SC Paderborn als Ouali. SC Paderborn zakte na 1 seizoen meteen uit de Bundesliga terug naar de Duitse 2e Bundesliga en Ouali kan er zich moeilijk doorzetten om een basisplaats te veroveren. Afgelopen seizoen speelde Ouali 14 wedstrijden voor SC Paderborn.

KV Kortrijk is verheugd om Ouali te mogen verwelkomen. Een technisch vaardig snelle speler met de nodige internationale ervaring en die bovendien ook de Belgische competitie kent, is een mooie versterking voor de Kerels.

#WelcomeIdir