Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Hoe verloopt het seizoen van RSC Anderlecht?

Nieuws

Zondag 10 maart spelen onze Kerels in het Constant Vanden Stockstadion tegen RSC Anderlecht om 18u00. Onze Kerels hebben nog een waterkans op Play Off 1, maar dan moet er een mooi resultaat neergezet worden op Anderlecht. Maar hoe verloopt hun seizoen tot nu toe?

Een wervelende start

RSC Anderlecht begon het seizoen met twaalf op twaalf in hun eerste vier competitiewedstrijden en pronkte bovenaan in de rangschikking. Een vrij jong elftal imponeerde onder Hein Vanhaezebrouck, met als grote uitblinker ex-Kerel Ivan Santini. Hij scoorde in de openingswedstrijd van de competitie drie doelpunten in het Guldensporenstadion, maar dan in het verkeerde doel ... Een week later scoorde hij opnieuw drie maal en zat na vier wedstrijden al aan zeven(!) doelpunten.

Sputterende machine

Vanaf speeldag zestien begon de machine te sputteren. Anderlecht wist geen overwinning te behalen in vijf opeenvolgende wedstrijden, en verloor onder meer van STVV, KRC Genk, Moeskroen en Cercle Brugge. Die laatste nederlaag tegen de 'Vereniging' betekende ook het einde van Hein Vanhaezebrouck bij Sporting Anderlecht.

Met nog twee speeldagen te gaan is RSC Anderlecht nog steeds niet zeker van Play Off 1. Het staat op de zesde plaats, maar kan zich geen enkel puntenverlies permiteren met KAA Gent op hun hielen dat één punt minder telt.

Mannen in vorm

KV Kortrijk rekent op de man in vorm Felipe Avenatti, die door de supporters verkozen werd tot Kerel van de maand februari. Met zijn twee doelpunten in de laatste thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge etaleert de Uruguayaan zijn huidige vorm.

RSC Anderlecht rekent dan alweer op hun winteraanwinst Yannick Bolasie. Hij scoorde het winnende doelpunt op Antwerp en ook tegen Club Brugge schoot hij twee keer raak. Een bewijs dat hij de club op sleeptouw kan nemen wanneer het moet.