Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Historische vijfde derbyzege van het seizoen : nul - vijf !

Matchreport

De Kerels konden de partij ontspannen aanvatten na de zekere kwalificatie voor de PO2-finale. Maar bij een derby tegen de buren is dat natuurlijk nog iets anders. Opgepookt door de supporters, mede door een geweigerde ludieke tifo, ging KVK op zoek naar zijn vijfde derbyzege dit seizoen. Coach Vanderhaeghe kon geen beroep doen op de geblesseerden Avenatti en Stojanovic. Batsula en Ezekiel kwamen zo in de startelf.

De derby kende een nerveuze start zoals wel vaker en die zenuwen had Harbaoui al snel niet meer onder controle. Na goed acht minuten deelde hij een elleboog uit aan Hines-Ike en na raadpleging van de VAR wees scheids Boucaut hem naar de kleedkamer. De uitsluiting zorgde voor rust in de Kortrijkse gemoederen en afgezien van enkele gevaarlijke prikken van Bjordal waren het toch de Kerels die voor het gevaar zorgden. Bostyn hield Lepoint en Batsula van de openingsgoal, maar bij de derde poging was het wel raak. Rolland trapte goed naar doel, iedereen dacht dat Ezekiel hem zou verlengen maar de bal verdween ook zonder tik in doel : 0-1.

Nauwelijks enkele minuten later zaten de Kerels helemaal op rozen toen uitgerekend Chevalier de tweede goal mocht binnen knallen na een perfecte assist van Rougeaux : 0-2. Nog voor de rust stond de 0-3 op het bord nadat D’Haene een lage bal voorgaf vanop links en Ezekiel voor de derde bezoekende treffer zorgde. Bij de rust leek de match al gespeeld. De vrijschop van Chevalier had zelfs nog voor een vierde goal kunnen zorgen maar het was welletjes geweest.

De thuisploeg kreeg in het begin van de tweede helft het initiatief in handen. Dat leidde al na een handvol minuten tot een goeie kans voor alweer Bjordal die Perreira pareerde en in corner verwerkte. Onze doelman stond ook pal bij een vrije trap van Faik die hij vanonder de lat vandaan zweefde. Vanderhaeghe gunde Van Der Bruggen en Lepoint op het uur rust en zo kregen Charisis en De Sart (terug uit blessure) opnieuw speelkansen. Julien bedankte, op pas van Chevalier, in minuut 66 met de 0-4! In de slotseconde zette D’Haene met een strak schot zelfs nog de forfaitscore op het bord. Jawel, 0-5! De vijfde derbyzege dit seizoen helemaal binnen.

De Kerels pakken zo hun zevende zege op acht wedstrijden in PO2! Komende dinsdag maakt KVK de verplaatsing naar Union. Aftrap in het Dudenpark om 20.30u.

DIGEST

Zulte Waregem speelde met Bostyn, De Fauw, Marcq (’46 Soisalo), Buffel (’46 Faik), Heylen, Nissila (’24 Sylla), Walsh, Harbaoui, Björdal, Seck, Pletinckx
Bank: Bossut, Faik, Bedia, Soisalo, Bürki, Sylla, De Smet

KVK speelde met Perreira, Kagelmacher, Rougeaux,, Chevalier, Van der Bruggen (’60 Charisis), Batsula, Lepoint (’60 De Sart), Ezekiel (’75 Koita), Rolland, Kumordzi, D’Haene
Bank: Bruzzese, Azouni, Hines-Ike, Charisis, Golubovic, De Sart, Koita

Goals: 27’ Rolland (0-1), 30’ Chevalier (0-2), 39’ Ezekiel (0-3), 66’ De Sart (0-4), 90+2’ D'Haene (0-5)
Geel: Lepoint, Rougeaux
Rood: Harbaoui

Lepoint in actie tegen zijn ex-ploeg

Zulte Waregem - KV Kortrijk 0-5