Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Het seizoen van Waasland-Beveren

Nieuws

Komende zaterdag 23 februari spelen onze Kerels op de Freethiel om 20u00 tegen Waasland Beveren. Hoe verloopt het seizoen van de Waaslanders? Hoe is het gesteld met hun thuisreputatie? Dat lees je allemaal hieronder.

Mathematisch nog niet zeker 

Yannick Ferrera en zijn mannen begonnen het seizoen met negen op dertig en moesten zich na tien speeldagen tevreden stellen met de dertiende plaats in het klassement. Na de vijftiende speeldag was het vonnis van Ferrera getekend na de 2-0 nederlaag op Jan Breydel tegen Cercle Brugge. Adnan Custovic nam het roer over en wist meteen zijn stempel te drukken. Negen op vijftien na zijn eerste vijf duels zijn knappe cijfers, al zeker met overwinningen thuis tegen Club Brugge (2-1) en op Antwerp (0-2). Afgelopen speeldag wonnen de Waaslanders knap hun thuiswedstrijd tegen KAA Gent met 2-1. Een deugdoende zege die niet alleen de drie punten teweegbracht, maar waarschijnlijk ook een verlengd verblijf in 1A aangezien de kloof met hekkensluiter KSC Lokeren acht punten bedraagt, en er nog maar vier speeldagen resten in de reguliere competitie.

Gezien het resterende programma van Sporting Lokeren en Waasland-Beveren én hun verschil in punten, hebben de Waaslanders een groter voordeel dan Lokeren om in 1A te blijven. Maar voetbal blijft voetbal zolang er mathematisch nog niks vast staat.

Head to head

Op de Freethiel behaalde Waasland-Beveren negen op drieëndertig. Onze Kerels hun uitreputatie is op papier sterker dan de thuisreputatie van W-B aangezien KV Kortrijk vijftien op drieëndertig haalde buitenshuis.

De recentste confrontatie was op 31 oktober 2018. Toen stonden de Kerels 2-0 voor in het Guldensporenstadion maar konden de Waaslanders terugvechten tot een gelijkspel.

Tijdens de laaste vijf ontmoetingen op de Freethiel werd er twee keer gewonnen door zowel KV Kortrijk als Waasland-Beveren.