Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

"Het missen van PO1 zou een grote ontgoocheling zijn"

Nieuws

Zoals elke week kwamen de persjongens langs in Club19 voor de persbabbel van onze trainer.

De Boeck : “1-0 is voldoende, we weten wat ons te doen staat, wij moeten winnen en niet rekenen. Na de match zullen we dan wel zien wat de andere uitslagen zijn. Ik ga me niet laten informeren tijdens de match, want dat verandert niets. We moeten gewoon die match winnen, we moeten geen rekening houden met Standard en Antwerp, want het aantal goal speelt geen rol. Wat er op andere velden gebeurt, speelt geen rol in mijn manier van coachen. We gaan er gewoon alles aan doen om de match tegen Charleroi tot een goed einde te brengen.”

“Een uitwedstrijd is altijd moeilijker dan een thuiswedstrijd. In die zin hebben we een voordeel. In elke thuiswedstrijd van de laatste maanden waren we de betere ploeg, ook tegen Eupen en Zulte Waregem verdienden we te winnen, alleen hebben we vergeten onze kansen af te maken. Er zijn momenten genoeg geweest om die partijen naar ons toe te trekken. Het parcours thuis sinds november is goed, we moeten daarop verder gaan. Dat er in Oostende ex-spelers spelers zeggen dat ze ons zullen helpen? Ik ga er ook gewoon van uit dat elke voetballer zijn job doet.”

“Ik voel dat de spelers de klus willen afmaken zondag, er hing een bepaalde scherpte op training die we moeten doortrekken tot zondag. Het leeft. Er is een groot verschil tussen po1 en po2, ook naar omkadering en beleving is er een gigantisch verschil. PO1 is veel aantrekkelijker, daar moeten we niet flauw over doen. Als we in onze missie slagen, krijgen we ook een nieuw veld, dat is een verplichting van de ProLeague.” “Sporting Charleroi organiseert zich strak, de minste kansen zullen we dan ook moeten afmaken. Ik verwacht efficiëntie en scherpte voor doel. Dat zal belangrijk zijn in de wedstrijd van zondag. Als we PO1 niet halen zullen we ontgoocheld zijn. Alleen ga ik daar niet van uit. Het parcours dat we hebben afgelegd is een positief verhaal en moeten we koesteren : veel overwinningen, goed voetbal, een pak goals en beleving bij het publiek. De match tegen Charleroi leeft trouwens bij de mensen. Ik hoop dat we door onze supporters vooruitgestuwd worden."

NIEUWS UIT DE ZIEKENBOEG

- Jeremy Perbet kreeg in de aanloop van de match tegen Club rust, hij is topfit
- Larry Azouni wordt vandaag geopereerd aan de meniscus en is zes weken out
- Thomas Kaminski is helemaal fit
- Bennard Kumordzi komt terug uit schorsing
- Ouali is helemaal genezen en is speelklaar

Coach De Boeck blikt voouit op thuismatch tegen Charleroi