Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Het derby-heersen gaat verder : 2-0!

Matchreport

Na de deugddoende 4-0 zege tegen STVV koos coach Vanderhaeghe voor dezelfde elf om de buren van Zulte Waregem partij te geven. De Kerels gingen op zoek naar de zesde zege op rij in de derby in een sfeervol Guldensporenstadion.

Drie KVK-goals, slechts 1-0 op het bord

De thuissupporters kregen al voor de match flink wat spektakel te zien. Eerst gaf de luid toegejuichte Glen Verbauwhede de aftrap en daarna ontrolde United 19 een enig mooie tifo in tribune 4. Een extra boost voor onze spelers die vanaf minuut één kozen voor de aanval. Dat leidde al in minuut 3 tot een afgekeurde goal van Ocansey. Het verdiende doelpunt kwam er net voor het kwartier toen Mboyo een strafschop omzette na een fout van Mensah op Ocansey: 1-0! Voor Ilombe al de zesde goal dit seizoen.

Hornby scoorde halfweg nog eens maar ook dat doelpunt werd afgekeurd, nu voor voorafgaandelijk handspel van Kagelmacher. De fusieclub kwam moeilijk in de match en maakte het zichzelf nog moeilijker toen Berahino in een handvol minuten tweemaal geel pakte en vroegtijdig mocht gaan douchen. Enkel Larin kon voor wat dreiging zorgen, maar Bruzzese pakte zijn schot makkelijk.

Hannes met de kers op de taart

Ook na de rust ging KVK op zijn elan door. Een schot van Lepoint week af in corner maar de tweede mogelijkheid zette de Kerels op een veilige 2-0. Een schot van Van Der Bruggen veranderde via Larin van richting en belandde zo achter de Waregemse keeper in doel : 2-0! Seck zorgde even voor een stuiptrekking terwijl Bossut aan de overzijde Hornby tot drie (!) keer toe van de 3-0 hield.

Veel gebeurde er niet meer zodat KVK rustig de partij kon uitspelen. Meteen de zesde (!!!) overwinning op een rij tegen de buren. Het derby-heersen gaat rustig verder...

Sleutelmoment

De 2-0 van captain Van Der Bruggen legde de match in een definitieve plooi.

DIGEST

KVK speelde met Bruzzese, Hines-Ike, Kagelmacher, Ocansey ('88 Azouni), Mboyo, Rougeaux, Van der Bruggen, De Sart, D’Haene, Lepoint (’70 Stojanovic), Hornby ('85 Ajagun) 
Bank: Jakubech, Azouni, Ajagun, Kovacevic, Golubovic, Tuta, Mujakic, Stojanovic

Zulte Waregem speelde met Bossut, De fauw, Larin, Mensah, Sissako, Deschacht, Bruno, Björdal (’46 Baudry), Seck, Berahino, Pletinckx (’78 Oberlin)
Bank: Bostyn, Bürki, Baudry, Zarandia, Govea, De Smet, Walsh, Oberlin

Goals : 14’ Mboyo (1-0), 52’ Van Der Bruggen (2-0)
Geel : Mensah, Lepoint, Deschacht
Rood : Berahino (2x geel) Toeschouwers : 8784

Indrukwekkende tifo United19