Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

'Het is aan ons om scherp te zijn'

Nieuws

Op de wekelijkse persbabbel blikte onze trainer Glen De Boeck naar de wedstrijd van zaterdagavond in Lokeren.

De Boeck : “We waren ontgoocheld en gefrustreerd na de match tegen Eupen. De Oostkantonners hebben twee stilstaande fases afgewerkt en gescoord op een onterechte penalty. Daarnaast kregen ze nog twee kansen. Wij vonden niet de juiste openingen rond de overbevolkte zestien meter.”

“We behaalden niet het aantal punten in vergelijking met de prestaties die we leverden. Enkel in Moeskroen waren we niet op de afspraak. Dat is best frustrerend want er wordt goed gewerkt. Er zit een goeie drive in de ploeg. Ook tegen Eupen hadden we het overwicht inzake balbezit. Dat zegt wel iets over de evolutie die we maakten. De resultaten zouden moeten volgen, maar we slikken te veel goals op stilstaande fases. Eupen trok zich na de 1-2 terug en loerde op de counter. Wij hadden nog kunnen tegenscoren via goeie mogelijkheden van Stojanovic, maar het doelpunt via op penalty aan de overkant. Waarom de VAR in het leven geroepen is, weet ik niet, want zowel in Waregem als tegen Eupen ging de VAR in de fout. Als die strafschop niet valt, wil ik het nog wel eens zien. Die goal was voor mijn ploeg een mentale tik en het duurde wat vooraleer de spelers ervan bekomen waren. Veel omstandigheden zaten tegen, maar dat is voetbal. Daarnaast brachten mijn vervangingen ook niet wat ik ervan verwachtte.”

“Lokeren heeft de punten nodig, net als iedereen. Het is aan ons om scherp te zijn. Op verplaatsing krijgen we wellicht iets meer ruimte omdat de thuisploeg verplicht is om iets opener te spelen. We hebben voldoende kwaliteiten om daarvan te profiteren. Ik hou me niet bezig met het klassement, we moeten blijven groeien en verder werken om terug in de positieve flow van vorig jaar te komen en dan komt de rest wel, op dat vlak maak ik me weinig zorgen.”

BLESSURENIEUWS
- Charis Charisis heeft zich dinsdagavond gekwetst tijdens een onderling partijtje en liep een enkelverzwikking op. Hij is out voor zaterdag. Ik ben best tevreden over hem. Hij toont zich gretig al is er natuurlijk serieuze concurrentie op zijn positie. Ik begrijp zijn ontgoocheling want hij was met ambitie naar hier gekomen. Hij hoopte om meer te spelen, maar mijn brede kern is goed en we hebben weinig blessures en schorsingen. Ik kan maar elf spelers op het veld zetten en een aantal op de bank. De rest zit in de tribune. Ik maak in eer en geweten mijn beste keuze.

- Ilombe Mboyo kreeg trap tegen Eupen en moest vervangen worden. Er bleek gelukkig niet veel aan de hand zodat Pele wedstrijdfit is.