Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Glen De Boeck kijkt vooruit naar KVK-Waasland-Beveren

Nieuws

Ook naar aanleiding van de thuismatch tegen Waasland-Beveren had onze trainer Glen De Boeck een gesprek met de dame en heren van de pers.

Op drie wedstrijden van de bekerfinale

Eerst kwam De Boeck nog even terug op de bekerloting tegen AA Gent. “We zijn tevreden met de loting. We spelen thuis en er is geen heen- en terugwedstrijd. Gent is een moeilijke tegenstander maar in deze fase van de beker zitten er geen makkelijke ploegen meer in de trommel. Het is een mooie affiche, hopelijk slaat die aan bij het publiek. We staan op drie wedstrijden van de finale, dat kan een heel leuk moment worden zowel voor de spelers, trainersstaf als de supporters. Hopelijk zet het publiek zich er massaal achter. Ik heb zelf vier bekerfinales meegemaakt, drie met Anderlecht e eentje met Cercle maar ik won de beker nog nooit. Ik ben blij dat we bekeren op dinsdag zodat we een dagje extra recuperatie hebben met het oog op de match nadien."

Leiderschap moet van achteruit komen

"De partij tegen Waasland-Beveren wordt een belangrijke match. Het is een goeie tegenstander die verdiend staat op de plaats waar ze nu staan. Ze hebben een goeie mix van atletische vermogen en creativiteit. Het is een ploeg die veel scoort en graag aanvalt. We moeten 100% onze job doen en dus de lijn doortrekken van de beker tot aan de 4-0. Het is spijtig dat we de concentratie nadien verliezen op stilstaande fases, waar we anders quasi nooit in de problemen komen. Ook bij 2de goal was er te veel ruimte bij de center van Antwerp. Er was geen enkele reden om te verslappen nadat we 4-0 voorkwamen. Het is en blijft een werkpunt, dat mag niet gebeuren. Tegen STVV bracht de scheids de tegenstander terug in de match, nu hebben wij dat gedaan. Ik heb geen zin om elke week met knikkende knieën de slotfase van onze wedstrijd te beleven. Dat moet eruit. Als groep moeten we daarin groeien, dat heeft te maken met leiderschap, dat moet van achteruit komen. Het is gewoon de knop omdraaien. Ik heb het erover gehad met Vladimir Kovacevic. Hij is 25, als hij ambitie heeft om op een hoger niveau te spelen is het belangrijk dat hij ook in dat vlak groeit."

Blessurenieuws :

-Jovan Stojanovic is out voor de match tegen Waasland-Beveren. We wilden geen risico nemen na de contractuur in zijn bil. In samenspraak met de medische staf laten we hem dit weekend rusten, maandag hervat Jovan de looptraining.
- Anthony Van Loo zit terug in de selectie, hij heeft een volledige week met de groep getraind. Aangezien ik geen 27 oplossingen heb op de rechtsachter, heb ik hem er nu al bijgenomen in de kern voor Waasland-Beveren.
- Gary Kagelmacher traint maandag terug met de groep, hij heeft de voorbije weken al veel fysiek werk gedaan en voelt niks meer