Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Glen De Boeck kijkt vooruit naar KVK-Antwerp

Nieuws

Op de persbabbel stonden de perslui eerst stil bij de tragische blessure van Lucas Rougeaux. Coach De Boeck gaf de info vrij waarover hij beschikte.

“Het is moeilijk te zeggen hoe erg hij er aan toe is, maar het ziet er niet goed uit. Het is meer dan een scheur van de kruisbanden. Lucas wordt verder onderzocht in Antwerpen, maar het ziet er niet goed uit. Het is de relativiteit van het voetbal. Ik vrees dat we zullen moeten rekenen op minimum van 8 tot 10 maanden afwezigheid. En dan nog (lange stilte). Lucas was heel goed bezig, we hebben die omgevormd tot een solide rechtsachter. Hij is op en top prof en een positieve jongen in de groep. Om hem te vervangen wordt het even puzzelen want Van Loo is nog niet fit en Attal zet ik ook niet graag op die positie.”

“Ik heb gisterenmorgen de groep terug gezien na de uitschakeling in Genk. Dat was een opdoffer, maar zelfs zonder te winnen kan je winnen. De morele winnaar over twee partijen waren wij, dat brengt echter geen kwalificatie met zich mee. Misschien moeten we daar voor een stuk naar onszelf kijken. Twee van de drie tegengoals komen op stilstaande fases, aan de andere kant hebben we de identiteit getoond die we altijd willen tonen. Zelfs in moeilijke wedstrijden brachten we goed voetbal met veel beweging en mooie combinaties. Het enige wat we moesten doen was onze kansen afmaken. We hebben er in Genk twee gehad met Perbet, eentje met Chevalier en Ouali. Dat waren vier open doelkansen waarvan er altijd een in moet op dat niveau. Dat hebben we niet gedaan en dat is spijtig, maar ik blijf toch fier. We hebben Antwerp (4de) en Gent (3de) uitgeschakeld en we zijn nu gebotst op Genk die de mindere waren. De Limburgers hebben dat gevierd alsof de Europabeker hebben gewonnen.”

“Ik ben ook fier op onze supporters. Op een koude dinsdagavond om 20.45u. meer dan 200 kilometer afleggen om hun ploeg te steunen. Toen ik in de kleedkamer zat net voor de match hoorde ik veel lawaai. Ik dacht dat het de Genkse supporters waren, maar het waren die van ons! Ze hebben er alles aan gedaan om ons naar de finale te schreeuwen! Het zijn uiteindelijk details die hebben beslist, denk aan de beslissing van de scheidsrechter na die fout op Colley. De laatste weken zijn enorm veel zaken tegen ons gefloten trouwens. Waarmee heeft dat te maken? Ik kreeg als trainer hetzelfde schorsingsvoorstel als Standard-coach Sa Pinto. Dat is werken met twee maten en gewichten. Dat irriteert me. Daarom ben ik ook niet naar de Gouden Schoen gegaan.”

“Ik hoop dat de ontgoocheling stilaan plaats maakt voor energie en drive om de match tegen Antwerp te winnen. Als we dat kunnen, liggen plaats vijf en zes terug open. We hebben Antwerp hier thuis geklopt voor de beker met 4-2. We moeten proberen die prestatie te herhalen!"

Glen De Boeck voor de camera van KVK-tv