Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

G-voetballer van KVK opgeroepen voor Special Devils

G-Voetbal

G-voetbal KV Kortrijk speler Soufiane El Bouhali is vanaf heden ook een Special Devil! KV Kortrijk is heel trots op Soufiane en de volledige G -voetbalwerking.

De G-voetbalwerking van KV Kortrijk, dat opgestart werd in september 2018, werpt zijn vruchten af! Soufiane El Bouhali is door de Belgische Voetbalbond geselecteerd om voor de nationale G-voetbalploeg te spelen.

Special Olympics Belgium (SOB) en de KBVB ondersteunen voetballers met een verstandelijke beperking op internationaal niveau met een nieuw project. Voor het eerst in zijn geschiedenis selecteerde de Voetbalbond 44 spelers met een verstandelijke beperking. Deze Special Devils en Special Flames zullen België de komende vier jaar met vier teams vertegenwoordigen op internationale Special Olympics voetbal- en futsaltoernooien. Een deel van deze atleten zal ons land eveneens vertegenwoordigen op de Wereldspelen in Berlijn in 2023. De Voetbalbond en Special Olympics Belgium willen met dit initiatief het G-voetbal extra onder de aandacht brengen en de sociale inclusie van mensen met een verstandelijke beperking via voetbal stimuleren.

Nationale selectie van 35 mannen en 9 vrouwen voor 4 teams van de Special Devils en Flames

Eind 2019 selecteerde de Voetbalbond en Special Olympics Belgium 35 mannen en 9 vrouwen tussen 18 en 35 jaar oud met een verstandelijke beperking. Die Special Devils en Flames verdeelden de KBVB en SOB onder in 3 niveauteams en een damesteam: een Play Unified team bestaande uit voetballers met en zonder verstandelijke beperking, een niveau 2 team - een ploeg met spelers met een milde verstandelijke beperking, een niveau 3 team - voetballers met een zwaardere verstandelijke beperking en een damesteam (niveau 3-4). De vier nationale selecties krijgen de volgende vier jaar naast de nodige financiële middelen en kledij van de Voetbalbond ook het Belgian Football Centre in Tubeke ter beschikking voor hun trainingen en wedstrijden.

An De Kock, Social Responsibility-medewerkster bij de KBVB: “De staf baseerde zich voor de selectie van de Special Devils en Flames niet enkel op de voetbaltechnische vaardigheden van de spelers. Een goede Special Devil of Flame moet goed in een groep kunnen functioneren. Dat betekent kunnen samen spelen, kunnen luisteren naar coaches en iets kunnen opnemen van hen. Zo creëren we hechte teams en perfecte ambassadeurs voor het G-voetbal in België.”

We wensen Soufiane heel veel succes bij de Special Devils!