Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Faïz Selemani is van ons!

Nieuws

KV Kortrijk kon zich versterken met Faïz Selemani. Hij was één van dé smaakmakers vorig seizoen in 1B en tekende nu dus een contract bij KV Kortrijk.

Faïz Selemani is geboren in Marseille op 14 november 1993. De Comorees met Franse nationaliteit, kende zijn jeugdopleiding bij Olympique Marseille en speelde er samen met onder andere Larry Azouni.

Bij Consolat Marseille in de Franse Championnat National debuteerde hij als profvoetballer, in het seizoen 2014-2015. Het seizoen erna kwam hij uit in de Ligue 2 bij FC Chamois Niort. Als 21-jarige scoorde hij 3 doelpunten en gaf hij 4 assists in 30 wedstrijden.

Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt en hij versierde een transfer naar de Ligue 1 club FC Lorient. Hij kon zich niet meteen doorzetten in het Stadion du Moustior, bij het tegen het degradatie voetballende FC Lorient. De Bretoenen leenden de jonge Faïz dan uit aan Tours FC uit de Ligue 2, waar hij vanaf speeldag 23 in de ploeg stond. Hij toonde er opnieuw staaltjes van zijn kunnen, speelde 16 wedstrijden waarin hij 2 keer scoorde en 2 assists gaf. Met een reeks van 10 ongeslagen wedstrijden zorgde hij er mee voor dat Tours FC uit de degradatiezone kwam.

Terug bij FC Lorient in seizoen 2017-2018, ondertussen ook in de Ligue 2, speelde Faïz 16 wedstrijden in de heenronde en scoorde hij 2 maal. In januari 2018 trok hij naar AC Ajaccio, reeksgenoot van FC Lorient, waar hij het seizoen volmaakte.

Vorig seizoen kwam de linkerwinger, die ook als aanvallende middenvelder of rechterwinger kan spelen, uit voor de revelatie uit 1B: Union St Gilloise. Samen met Percy Tau en Youssoufou Niakaté swingde dit aanvalstrio in 1B en tegen de clubs uit 1A. Dit aanvalstrio scoorde 55 van de 77 doelpunten vorig seizoen bij Union St Gilloise, die mee aan de basis lagen van de uitschakeling van RSC Anderlecht en KRC Genk in de Croky Cup.

17 van die doelpunten kwamen van Faïz Selemani. 9 doelpunten en 7 assists in 20 competitiewedstrijden in 1B en dan nog eens 8 doelpunten en 3 assists in poule B van Play Off II.

Hij maakt nu dus definitief de overstap naar KV Kortrijk en tekent een overeenkomst van 3 seizoenen bij de Kerels. Deze namiddag rondde hij succesvol zijn medische testen af. Faïz zal met het rugnummer 70 spelen.