Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Eerste thuisnederlaag van het seizoen

Matchreport

Na het verlies in Moeskroen kregen de Kerels het bezoek van bekerwinnaar KV Mechelen. Trainer Yves Vanderhaeghe gooide zijn ploeg door elkaar en liet Mujakic en Hornby debuteren. De geschorste Rougeaux werd vervangen door Golubovic.

Jovan breekt de ban

De match startte met een indrukwekkende minuut stilte voor onder meer voormalig KVK-dokter Paul Jolie. De rood-witten starten vinnig en Ajagun bediende al snel Hornby die een goeie mogelijkheid op KVM-doelman Thoelen trapte. Dat goeie begin kende geen vervolg en we kregen een wedstrijd die zich vooral op het middenveld afspeelde met veel balverlies en afval in het spel.

Net voor het halfuur kende de match terug wat beterschap met een trap van Mujakic die over ging en een poging van Stojanovic die door Thoelen werd gepakt. Acht minuten voor de pauze was Jovan meer succesvol toen hij een uitstekende voorzet van Mboyo in de openingsgoal omzette : 1-0!

Mechelen zet Kerels in tien minuten KO

De tweede periode begon in mineur want een vlug doelpunt van Kagelmacher werd door tussenkomst van de VAR afgekeurd omdat Stojanovic buitenspel stond bij een voorafgaand schot van Mboyo.

Mechelen werd mentaal sterker en in tien dolle minuten zette het de Kerels KO. Eerst devieerde Vanzeir met de tip een assist van Storm en in minuut 57 rondde Schoofs een knappe soloactie efficiënt af tot 1-2. Vanzeir knalde net voorbije het uur het derde doelpunt kurkdroog voorbij Bruzzese. De Kerels leken knock-out, een omgezette strafschop van Mboyo bracht nog even hoop maar dichter kwam KVK niet meer..

Sleutelmoment: De 2-0 van Kagelmacher werd afgekeurd na VAR-interventie en gaf de bezoekers een mentale boost.

DIGEST

KVK speelde met Bruzzese, Golubovic, Mujakic, Kagelmacher, Mboyo, Van der Bruggen (’65 Rolland), Ajagun (’70 Kage), De Sart, D’Haene, Hornby, Stojanovic ('90 Ezekiel)
Bank: Jakubech, Ezekiel, Kage, Hines-Ike, Azouni, Rolland, Batsula, Ocansey

KV Mechelen speelde met Thoelen, Bateau, Van Cleemput, Hairemans (74’ Vanlerberghe), Kaya, Storm, Schoofs, Vranckx (’46 Van Damme), Vanzeir (’83 Tainmont), Peyre, Corryn
Bank: Castro, Togui, Bosiers, Vanlerberghe, Tainmont, Van Hoorenbeeckk, Van Damme, de Camargo

Goals : 39’ Stojanovic (1-0) 52’ Vanzeir (1-1), 57’ Schoofs (1-2), 62’ Vanzeir (1-3), ’81 Mboyo (2-3) (pen)
Geel : Bateau, Schoofs
Toeschouwers : 6518

Kerels leden eerste thuisnederlaag