Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Eerste puntenverlies voor Kerels in PO2

Matchreport

Op speeldag vier stonden de twee leiders in de poule tegenover elkaar. Zowel KVK als Union pakten een feilloze 9 op 9 en de winnaar van het onderlinge duel zou alleen aan de leiding komen en een eerste optie nemen op de groepswinst. Coach Vanderhaeghe zette de debuterende Pereira in doel, de gekwetste D’Haene werd vervangen door Batsula.

We kregen een lange studieronde waarbij de Kerels het initiatief namen, maar botsten op een goed georganiseerd Brussels elftal. Op het kwartier kon De Sart de bal vanop rechts voorbrengen maar Stojanovic trapte de bal in een tijd over. Halverwege de eerste helft rook Avenatti zijn kans met een verre trap van net buiten de grote rechthoek, maar zijn bal week af in corner. Felipe haalde kort daarop nog eens uit maar Kristiansen redde spectaculair in hoekschop. Tussendoor had Gerard de eerste Union-mogelijkheid naast gemikt. Dé kans van de eerste helft was er een voor de Kerels, maar de poging van Lepoint na een knappe collectieve aanval, spatte uiteen op de dwarslat. Net voor de rust opnieuw KVK maar Avenatti en De Sart hinderden elkaar om de wenkende kans in doel te besluiten.. 0-0 bij de rust.

Kumordzi kwam na de pauze Hines-Ike vervangen, maar aan het spelbeeld wijzigde dat niet zo veel. De Kerels zochten en kregen het initiatief van hun tegenstanders aangeboden maar echt grote kansen leverde dat niet op, ook een kopballetje van Avenatti verdween niet in doel. Veel slordigheden aan beide kansen verhoogden de spektakelwaarde niet en het was wachten op een goal om de wedstrijd open te breken. Tegen de gang van het spel in was het uitgerekend Union dat op 0-1 kwam. De bal verzeilde na een inworp bij Selemani die van kortbij de Brusselse voorsprong op het bord zette. De thuisploeg zette nu nog meer druk naar voren. Chevalier schoot vanuit een scherpe hoek, maar de bezoekende goalie bracht redding. Er ontstond meer en meer veel ruimte in de Kortrijkse defensie en Union kreeg daardoor twee reuzekansen maar noch Niakaté noch Tau werkten beheerst af. Ook aan de overkant viel een huizenhoge mogelijkheid uit de lucht maar de ingevallen Ezekiel kopte een voorzet van Avenatti net naast. In de extra tijd voorkwam Pereira nog de 0-2 na een knappe save op een vrijschop, maar de stand zou niet meer veranderen, ook een spectaculaire omhaal van diezelfde Pereira in de slotmiinuut veranderde daar niets meer aan. 

Door het verlies leidt Union nu in de poule met 12 op 12. Komende zaterdag maakt KVK de verplaatsing naar Cercle Brugge dat derde staat op twee punten van de Kerels. Aftrap in Jan Breydel om 20u.

DIGEST

KV Kortrijk speelde met Pereira, Azouni, Hines-Ike (46’ Kumordzi), Kagelmacher, Chevalier, Van der Bruggen, De Sart, Lepoint, Batsula (79’ Ezekiel), Stojanovic (66’ Koita) en Avenatti
Bank: Bruzzese, Kumordzi, Rougeaux, Koita, Charisis, Rolland, Ezekiel en Golubovic

Royale Union speelde met Kristiansen, Perdichizzi, Kis, Hamzaoui (73’ Vega), Ferber (57’ Tau), Selemani, Niakate, Gérard, Kandouss, Mehlem en Teuma (70’ Fixelles) Bank: Saussez, Moreno, Tabekou, Fixelles, Morren, Tau en Vega

Goals: 63’ Selemani (0-1)
Geel: Lepoint, Gérard, Selemani, Kumordzi
Toeschouwers: 4259

Union kwam met 0-1 winnen