Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

"Een belangrijke wedstrijd om de hoop levende te houden"

Nieuws

Coach Yves Vanderhaeghe sprak de pers toe tijdens het wekelijks persmoment. Er werd teruggeblikt op afgelopen wedstrijd tegen Eupen, hoe de trainingsweek verlopen is en vooruitgeblikt op de wedstrijd van zaterdag tegen Sporting Charleroi.

"Als we drie op zes hadden tegen Standard en Gent, stonden we op één punt van de top zes. Dat is jammergenoeg niet het geval. Nu win je twee keer na elkaar en sta je plots op vier punten van Play Off 1, maar zijn onze kansen wel serieus gezakt voor die kwalificatie."

"We zijn constant variaties en automatismen aan het trainen, maar hoe verklaar je dat vorig jaar bijna iedere tegenaanval van KV Kortrijk een doelpunt was, terwijl je dit jaar met ongeveer dezelfde aanvallers speelt?  De efficiëntie is gewoon minder. Op training vliegen ze binnen maar op een of andere manier lukt dat minder tijdens een wedstrijd. Idir is meer een aangever, maar hij twijfelt te veel en moet wat meer vertrouwen hebben in zijn spel."

"Teddy scoorde vorig seizoen met zijn ogen toe. Dit jaar hebben we in een paar matchen de oude Teddy teruggezien, maar hij weet ook dat hij nog marge heeft en nog beter kan spelen. Het is een werker. Hij wordt niet altijd goed aangespeeld, maar eens hij een goeie bal krijgt, dan scoort hij, net als op Standard."

"Het mes snijdt een beetje aan beide kanten. Chevalier heeft niet de vorm van zijn beste dagen, maar als hij zo blijft werken en lopen zoals op Eupen, dan geef je als ploeg ook niks weg van kansen door de constante druk."

"Het is een belangrijke wedstrijd om de hoop die er is levende te houden. Het wordt geen makkelijke opdracht tegen Sporting Charleroi, maar thuis hebben we met onze supporters een belangrijke troef om een goede wedstrijd te spelen."

Voorbeshouwing KV Kortrijk - Sporting Charleroi

Tickets

#COYR