Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Doorgelicht : KV Oostende

Nieuws

Zaterdagavond ontvangt KVK in het eigen Guldensporenstadion KV Oostende voor een regelrechte West-Vlaamse derby! Aftrap van de match om 20.30u.

KV Oostende kende vorig seizoen een knap seizoen. De kustjongens haalden niet alleen de finale van de beker van België waarin Zulte Waregem het haalde met de strafschoppen (3-3 na verlengingen), maar ook PO1. Daarin veroverde het een Europees ticket nadat het vierde werd en in de barrages met 3-1 te sterk bleek voor Genk. In het tussenseizoen werd KVO versterkt met namen als Nicolas Lombaerts (Zenit St-Petersburg), Ramin Rezaeian (Persepolis), Zinho Gano (Waasland-Beveren) en Aleksandar Bjelica (KV Mechelen). Ook keeper Mike Vanhamel (Lierse) kwam de ploeg van voorzitter Marc Coucke vervoegen. De club verloor met Landry Dimata (Wolfsburg 11,5), ex-Kerel Adam Marusic (Lazio Roma), Yassine El Ghanassy (Nantes) en Silvio Proto (Olympiakos) wel een pak kwaliteit.

KVO kent tot nog toe een erg moeilijk seizoen waarin nog niet gewonnen werd. Europees botste het op Olympic Marseille en in de competitie haalde de club nog maar twee punten : zowel in Mechelen als in Genk werd het 1-1.

Trainer Yves Vanderhaeghe (ex-KVK) werd bedankt en tot nader orde leidt Adnan Custovic de Oostendse troepen. Daarbij ook nog twee ex-Kerels: Brecht Capon en Zarko Tomasevic. Dit was het elftal waarmee Custovic op zoek ging naar punten tegen Racing Genk vorig weekend : Mike Vanhamel, Ramin Rezaeian, Nicolas Lombaerts, Antonio Milic, Zarko Tomasevic, Franck Berrier, Sébastien Siani, Andile Jali, Aleksandr Bjelica, Knowledge Musona, Zinho Gano.

Vorig seizoen verloor KVK in december van Oostende met 0-2. Aan de kust gingen onze jongens 2-2 gelijkspelen, goals van Ouali en Gigot. Die laatste scoorde ook een ongelukkige owngoal in de 95ste minuut.

VOORBESCHOUWING

Bekijk hieronder een voorbeschouwing op de match met Vladimir Kovacevic.
 

Voorbeschouwing